Vijesti / Regija

evo što kaže gradonačelnik

Incident u đakovačkom Centru za socijalnu skrb: Žena vikala na zaposlenike, intervenirali policija i hitna pomoć

Jedna korisnica, koja je samoinicijativno došla tražiti pomoć, uznemirila je i vikala na zaposlene, a intervenirala je i hitna pomoć

U Centru za socijalnu skrb u Đakovu u četvrtak je morala intervenirati policija jer se jedna korisnica, koja je samoinicijativno došla tražiti pomoć, uznemirila i vikala na zaposlene, a intervenirala je i hitna pomoć.

Potvrdila je to u petak ravnateljica tog centra Dubravka Petrović, rekavši da je incident prouzročila korisnica iz okolice Đakova koja im dolazi zbog obiteljskih problema.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jučer se oko 13,30 sati dogodila incidentna situacija kad je jedna korisnica u vrlo uznemirenom stanju samoinicijativno došla tražiti naše postupanje, i to za ono što je Centar odradio, a vezano je za njene obiteljske probleme. Bila je vrlo uznemirena, odbila je napustiti naše prostorije. Bila je u stanju za koje smo procijenili da je potrebno pozvati i policiju, koja je došla odmah, ali i hitnu pomoć, koja je također intervenirala", rekla je Dubravka Petrović za Hinu.

Više okolnostima razgovara tćemo s gradonačelnikom Đakova Marinom Mandarićem
Zatekli ste se nedaleko incidenta danas, što se dogodilo?

"Zatekao sam se i ja u tim prostorima, sugrađanka je nezadovoljna nekim zahtjevom koji nije ispunjen, bila je uznemirena. Počela je galamiti, pozvali smo policiju".

Došla je hitna, to nije prvi incident, ne smijemo zaboraviti onaj prije dvije godine s 2 smrtna slučaja, dvije osobe su poginule, djelatnici...

"Nemili događaj je bio prije 2 godine. Nekako osjećam potrebu reći, događaju se godinama. Nezadovoljni su korinici, stranke, ponekad budu uznemireni. Jednostavno službenici su uplašeniji, obavijesti se policija. Bitno je da ostanemo mirni, da ne huškamo kroz javnost, ne generaliziramo probleme, ne svaljujemo krivicu na sve. Propusta ima, ali bitno je da se problem može riješiti"

Danas smo svjedočili onome što čekamo, a to je izmjena zakona koje traže djelatnici da im se smanje ovlasti, je li takvo pitanje već trebalo biti na stolu?

"Sustav se može i mora poboljšati, ove godine je trebao biti novi zakon i nadamo se biti što bolji i da će sustav biti sto efikasniji da dobiju prava koja zsluzuju. Eventualne promjene trebaju, kada se nađe krivac određenog slučaja treba ga se sankcionirati i nastaviti dalje. Ne treba hajka". 

Radite novi Centar u Đakovu?

"Nemili događaj prije dvije godine je sve potaknuo, gradi se sredstvima EU"

Centar će stajati 15 milijuna kuna, nadamo se da će osim zgrade doći do promjene zakona koju traže djelatnici. 


Izdvojeno

Reci što misliš!