Vijesti / Regija

u dragovcima

U šleperu osječkih registracija policija otkrila 80 migranata. Uhićeni 35-godišnjak i 21-godišnjakinja

U šleperu osječkih registracija policija otkrila 80 migranata. Uhićeni 35-godišnjak i 21-godišnjakinja
Ivica Galovic/PIXSELL

Na mjestu događaja uhićeni su 35-godišnji vozač i 21-godišnja suvozačica, koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona (Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH)

Kod mjesta Dragovci nedaleko granice s Bosnom i Hercegovinom na granici Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije jučer ujutro policija je spriječila pokušaj krijumčarenja čak 80 migranata koje je dočekao šleper osječkih registarskih oznaka.

Migranti su najverojatnije pristigli iz BiH. Ovisno o tome hoće li zatražiti azil odlučiti će se o tome hoće li se i vratiti u zemlju iz koje su došli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jutros u 7 sati kad smo se ustali vidili smo da policija prolazi s kombijima i da se nešto događa. Stalno su kod nas migranti tu na kraju sela. Vidili smo da su zaustavili kamion iz kojeg je izašlo puno migranata ", rekla je za RTL Marica Žarić.

"Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji pojačano postupaju na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba, jučer su u mjestu Dragovci prilikom kontrole teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, u prikolici zatekli više stranih državljana, za koje postoji sumnja da su u Republiku Hrvatsku ušli na nezakonit način. Na mjestu događaja uhićeni su 35-godišnji vozač i 21-godišnja suvozačica, koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona (Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH)" stoji se u priopćenju policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!