Vijesti / Regija

završio u pritvoru

GP Županja: Carinik ocarinio robu, dio naplaćenog zadržao za sebe

GP Županja: Carinik ocarinio robu, dio naplaćenog zadržao za sebe
Goran Ferbezar/PIXSELL

Okrivljenik je trebao naplatiti 10.500 kuna u korist državnog proračuna, ali je dio uzeo za sebe

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina u dobi od 58. godina, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. 

Prema priopćenju, osnovano se sumnja da je okrivljenik, 14. ožujka 2021., na graničnom prijelazu Županja, kao carinski službenik - voditelj smjene u Područnom carinskom uredu Osijek, Graničnom carinskom uredu Županja, nakon što su carinski službenici prilikom pregleda vozila kojim je jedna osoba iz Bosne i Hercegovine ušla u Hrvatsku u prtljažniku pronašli robu koja nije prijavljena, rekao toj osobi da je zbog uvoza navedene robe dužna platiti kaznu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom je okrivljenik od te osobe tražio i uzeo najmanje 10.500,00 kuna nakon čega je na uvezenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog USKOK-a za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.


Izdvojeno

Reci što misliš!