Vijesti / Regija

prijava klubu

Kršenje epidemioloških mjera na niželigaškoj nogometnoj utakmici u Boboti

Kršenje epidemioloških mjera na niželigaškoj nogometnoj utakmici u Boboti
Davor Javorovic/PIXSELL

Na utakmici je prisustvovalo 70-ak gledatelja što je protivno odluke Stožera civilne zaštite i zabrane okupljanja posjetitelja na nogometnim utakmicama

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su nakon zaprimljenih dojava utvrdili kršenja pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH, a u vezi okupljanja na športskom događaju u Boboti.

Naime, u subotu 20. ožujka u vremenskom periodu od 15,30 do 17,30 sati na nogometnoj utakmici između dva nogometna kluba prvenstvene međužupanijske nogometne lige (NK Borac - NK Radnički, MŽNL Osijek-Vinkovci) je uz igralište nazočilo oko 70 posjetitelja, što je protivno odluke stožera nadležne civilne zaštite i zabrane okupljanja posjetitelja na nogometnim utakmicama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je broj osoba za ovakvo okupljanje ograničeno i nije u skladu sa epidemiološkim razmjerima, policija je prekršajnom odjelu nadležnom općinskom sudu podnijela optužni prijedlog protiv pravne te odgovorne osobe nogometnog kluba iz Bobote, zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 47. stavak 2. točka 10., što je kažnjivo po članku 76.b stavak 1. točka 1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Izvor: PU vukovarsko-srijemska


Izdvojeno

Reci što misliš!