Vijesti / Regija

Manje oružja, manje tragedija

Gotovo trideset godina nakon rata i dalje pronalaze zaostale granate na slavonskim njivama

Gotovo trideset godina nakon rata i dalje pronalaze zaostale granate na slavonskim njivama
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena

Jučer, 1. ožujka, oko 12,30 sati, između mjesta Hrastin i Koprivna, prilikom obrađivanja zemlje djelatnici tvrtke pronašli su kumulativnu granatu zaostalu iz Domovinskog rata.
Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je  granatu na siguran način uništio na mjestu pronalaska.

Istoga dana, oko 14,30 sati, u Briješću, prilikom obrađivanja zemlje 60-godišnji hrvatski državljanin pronašao je ručnu bombu M-50.

Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je  na siguran način izuzeo bombu.

"Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", kažu u policiji.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Izdvojeno


Reci što misliš!