Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Za vikend policija zaustavila 36 pijanih vozača: Rekorder biciklist s više od 3 promila!

Za vikend policija zaustavila 36 pijanih vozača: Rekorder biciklist s više od 3 promila!
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 30. svibnja, u 21,12 sati u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist

U vremenu od 29. do 31. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 36 vozača (33 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Evidentirano je 307 prekršaja od čega 179 prekoračenja brzine kretanja vozila, 30 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 65 ostalih prekršaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 30. svibnja, u 21,12 sati u Beničancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 44-godišnji hrvatski državljaninu iz Beničanac utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 3,10 grama po kilogramu.

U subotu, 30. svibnja, u 06,10 sati, u Đakovu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a počinitelj je napustio mjesto događaja. Brzom intervencijom policije vozač je naknadno pronađen te je utvrđeno da se radi o 20-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 44 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.
 
U nedjelju, 31. svibnja, u 02,20 sati u Vrbici, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod počinitelja, 22-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Starih Mikanovaca, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,44 grama po kilogramu. Vozaču je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
 
Edukacija „sigurnost motorista u prometu“

U petak, 29. svibnja od 20,30 do 21,30 sati u Osijeku, u prostoriji MK Osijek, održana je edukacija 30 članova najbrojnijeg moto kluba na osječkom području na temu «Sigurnost motorista u prometu».

Kroz edukaciju članovi moto kluba upoznati su s preventivno-represivnim radom prometne policije, razmatranjem osnovnih grešaka odnosno uzroka prometnih nesreća, preduvjetima za sigurno sudjelovanje u prometu, prometnoj kulturi, a prisutnima su prezentirani i statistički pokazatelji prometnih nesreća.

Izdvojeno


Reci što misliš!