Vijesti / Regija

četiri nova slučaja

Jedini novozaraženi u Slavoniji, poznati detalji povratka "Šveđana"

Jedini novozaraženi u Slavoniji, poznati detalji povratka
Ivica Galović/Pixell

Na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Stožera CZ BPŽ potvrđene su 4 novooboljele osobe od COVID-19 u protekla 24 sata

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ dr. Ante Cvitković kazao je kako su 3 novooboljele osobe kontakti od prije potvrđenog slučaja, dok je jedna osoba povratnik iz strane zemlje gdje je bio sa svojih 5 kolega, od čega su 2 iz Brodsko-posavske, a preostalih 3 iz drugih županija. O svemu je obavješten HZJZ, a infektolog je stupio u kontakt sa pozitivnim osobama.

Dr. Cvitković kazao je kako priča sa COVID-19 još nije završena i još uvijek je potrebno biti odgovoran, držati fizičko rastojanje i u slučaju povratka iz stranih zemalja minimizirati kontakte i kretanje na 14 dana. Slučajevi koji se događaju dokazuju kako se i dalje treba držati preporuka Zavoda za javno zdravstvo. Očekuje se još novoobojelih nakon epidemiološke obrade kontakata. Prijeko je potrebna suradnja građana, dodaje Cvitković, kako bi se situacija s COVID-19 što prije privela kraju.

Ukidanje mjere samoizolacije nije poziv stanovnicima da se ne pridržavaju preporuka, posebice o fizičkom disranciranju. Dogovoren je način postupanja s 15 radnika koji se sutra vraćaju iz Švedske. Putovat će u 5 automobila sa po 3 putnika, a kohortirani su na način da zajedno putuju cimeri i osobe koje su bliske. Preuzet će ih kolege epidemiolozi iz Krapinsko –zagorske županije gdje će biti testirani nakon čega će se postupati po predviđenim procedurama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dr. Josip Samardžić ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice izvjestio je kako od 4 novooboljele osobe, 3 imaju blažu kliničku sliku bolesti, a radi se o osobama starije, srednje i mlađe životne dobi dok je četvrta osoba još u obradi i najverojatnije će biti hospitalizirana.

Načelnik Stožera CZ BPŽ Stjepan Bošnjaković kazao je kako su obavljene sve pripreme za povratak radnika o čemu se razgovaralo s članovima Uprave tvrtke, načelnikom PU Brodsko-posavske i utvrđeni su svi detalji o 15 radnika povratnika. Oni kreću sutra u 6,30 iz Švedske do graničnog prijelaza "Macelj” gdje će ih dočekati epidemiolozi iz Krapinsko-zagorske županije gdje će biti testirani te potom uz policijsku pratnju biti dopraćeni do karantenskog objekta gdje će 14 dana biti smješteni individualno u sobe pod nadzorom epidemiologa.


Izdvojeno

Reci što misliš!