Vijesti / Regija

STOŽER VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

Iskipan šljunak nije barikada, svrha je kontrola propusnica?!

Iskipan šljunak nije barikada, svrha je kontrola propusnica?!
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovo nije represivna mjera, a svi oni koji imaju propusnicu, te zbog posjeta liječniku, članu obitelji, poslovnih obveza, obradi poljoprivrednog zemljišta ili čuvanja blaga, koje imaju na području jedne od četiri susjednih nam županija, ili imaju neki drugi opravdan razlog, mogu i preko lokalnih i regionalnih cesta stići do svog odredišta. - poručuju iz Stožera.

Kako prenosi vecernji.hr, nakon nespretnih optužbi osječko-baranjskog kriznog stožera, oglasio se Stožer civilne zaštite virovitičko-podravske županije kako bi sve demantirao

"Zbog pomalo nespretnih tumačenja, koja su emitirana u javnost, a koja su objavili pojedini mediji, imamo potrebu demantirati određene informacije koje su iznesene na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a u kojima se govori kako su između Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, na pojedinim prometnicama, postavljene "određene barikade". Odlukom Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, od 24. ožujka ove godine, a uz preporuku PU Virovitičko-podravske županije, nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, a sve u skladu s ciljem smanjenja mogućnosti prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19 na području Virovitičko-podravske županije, privremeno su, za sva vozila, za promet zatvorene dionice županijskih i lokalnih cesta na području Virovitičko-podravske županije koje graniče, odnosno prelaze na područje susjednih jedinica regionalne samouprave (Koprivničko-križevačka, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Bjelovarsko-bilogorska županija) i ne radi se o nikakvim barikadama." - poručuju iz virovitičko-podravskog stožera. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je činjenica da se na pojedinim cestama uistinu nalaze fizičke prepreke, kao što je iskipan šljunak na jednoj stranici ceste, a kombi na drugoj u Općini Crnac, iz Stožera Virovitičko-podravske županije pojašnjavaju kako je riječ samo o kontroliranju propusnica.

"Svrha ove odluke je kontrola propusnica i provođenje nacionalne odluke, ali i kontrola osoba koje ulaze i izlaze, a da imaju izrečenu mjeru samoizolacije, s ciljem smanjenja mogućnosti prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19 na području Virovitičko-podravske županije, ali i bliskog nam područja ostalih četiri županija. Na ovaj način, pomažemo i policijskim djelatnicima koji savjesno obavljaju svoj posao, a mi im na efikasan način, uz članove lokalnih civilnih stožera, pomažemo u kontroli na lokalnim i županijskim cestama. Ovo nije represivna mjera, a svi oni koji imaju propusnicu, te zbog posjeta liječniku, članu obitelji, poslovnih obveza, obradi poljoprivrednog zemljišta ili čuvanja blaga, koje imaju na području jedne od četiri susjednih nam županija, ili imaju neki drugi opravdan razlog, mogu i preko lokalnih i regionalnih cesta stići do svog odredišta." - stoji u dodatnom pojašnjenju. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!