Vijesti / Regija

Najokućnicama po 5.000, a najljepšem selu 10.000 kuna

Najokućnicama po 5.000, a najljepšem selu 10.000 kuna

Turistička zajednica Baranje, uz Belje kao glavnog pokrovitelja i Glas Slavonije kao partnera, i ove godine provodi akciju Volim Baranju, koja je dio ekološko-edukativne akcije HTZ-a Volim Hrvatsku - više cvijeća manje smeća.

Riječ je o sedmoj akciji koja za cilj ima zaštitu i očuvanje okoliša te poticanje uređivanja baranjskih mjesta i lokacija zbog turističke promocije.

Ocjenjivat će se i okućnice gospodarskih subjekata

Do sada je tročlana komisija TZ-a Baranje ocjenjivala najljepše okućnice i nominirala ih na državnu razinu, a ove će godine, pojavljivanjem Belja kao glavnog pokrovitelja, konkurencija biti proširena na nove kategorije. Osim najokućnica obiteljskih kuća, naime, birat će se i najokućnica gospodarskog subjekta te najbolje uređeno baranjsko selo. Novina su i novčane nagrade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za najljepše uređene okućnice obiteljskih kuća i gospodarskih subjekata planirana je nagrada u iznosu od po 5.000 kuna, dok će najljepše uređeno selo dobiti 10.000 kuna - rekao je jučer na press-konferenciji održanoj na beljskom Vidikovcu Goran Pajnić, predsjednik beljske Uprave.

Kako je istaknuo Nenad Bračun, direktor TZ-a Baranje, akcija obuhvaća šest baranjskih općina i grad Beli Manastir, počinje 20. svibnja i traje do 15. lipnja, nakon čega će komisija posjetiti sve one koji se na akciju prijave. Ovih dana bit će poznato hoće li se za najokućnice moći kandidirati stanovnici onih baranjskih općina koje imaju vlastiti TZ. Nadu u sjedinjenje svih baranjskih turističkih zajednica "pod kapu" TZ-a Baranje izrazio je gradonačelnik Belog Manastira i predsjednik TZ-a Baranje Ivan Doboš, naglašavajući kako regija između Dunava, Drave i Republike Mađarske zajedno ima što ponuditi gostima iz cijelog svijeta.

Tekst: Ivica Getto (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!