Vijesti / Ostalo

NOVA PRAVILA

Od 1. srpnja trgovci biraju koje nedjelje će raditi, evo kako će Portanova raditi do kraja godine

Od 1. srpnja trgovci biraju koje nedjelje će raditi, evo kako će Portanova raditi do kraja godine
Dubravka Petrić/PIXSELL

Mnogi od njih nisu sigurni da će se prihodi koji se ostvaruju nedjeljama raspodijeliti na druge dane u tjednu

Od prvog srpnja trgovci će moći izabrati 16 nedjelja do kraja godine tijekom kojih će njihove poslovnice raditi s obzirom na to da tada stupaju na snagu nove odredbe Zakona o trgovini.

Mnogi od njih nisu sigurni da će se prihodi koji se ostvaruju nedjeljama raspodijeliti na druge dane u tjednu. Trgovci na obali velik dio od 16 radnih nedjelja biti će otvoreni u srpnju i kolovozu, dok je na kontinentu fokus na tjednima prije početka školske godine i prosinac, koji je u slučaju svih trgovačkih centara mjesec koji se ne propušta, piše Jutarnji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trgovački centar Portanova Osijek odluku o radnim nedjeljama donio je temeljem iskustava i brojki o posjećenosti proteklih godina, blagdana i mikrolokacijskih događanja. Njihovih 16 radnih nedjelja raspoređeno je na prve dvije u srpnju, kao i na sve od 13. kolovoza do 24. rujna. Mjesec kasnije radne su dvije nedjelje - 22. i 29. listopada, u studenome samo posljednja, a u prosincu sve osim Stare godine.

Iz Konzuma poručuju da će o radnim nedjeljama svaka od prodavaonica odlučivati na temelju potreba turističke sezone, blagdana i događanja na mikrolokaciji. Očekuju da će se promet preliti na ostale dane u tjednu te da će se kupci prilagoditi novom radnom vremenu. Lidl će tek odrediti točan raspored radnih nedjelja, a plan tek rade i u Kauflandu.


Izdvojeno

Reci što misliš!