Vijesti / Ostalo

rtl danas saznaje

Što će bit s onima koji ne vrate cijene na staro do petka? Ministar Filipović: "Sve opcije su na stolu"

Što će bit s onima koji ne vrate cijene na staro do petka? Ministar Filipović:
Marko Prpić/PIXSELL

Ministar Filipović za Danas kazao je da očekuje 'da trgovci do petka postupe prema onome što je tražio predsjednik Vlade'

Predsjednik Vlade dao je ultimatum, bio je jasan, što će biti sa svima koji ne poslušaju i ne promijene svoje cijene, odnosno ne vrate na staro. Što to znači za RTL Danas pojasnio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

"Predsjednik Vlade poslao je poruku svima onima koji su u ovim trenutcima prelaska na euro odlučili loviti u mutnom. Nije okej da Vlada osigura jeftinu struju, da ograničimo cijene goriva, da iskontroliramo cijenu plina a da netko na ovakav način podiže cijene", kazao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar je objasnio što će se dogoditi

"Svima onima koji su neopravdano podignuli cijene, bit će u situaciji da ćemo razmotriti da im se ukinu subvencije za struju, razmatramo i mogućnost da ograničimo veći broj proizvoda i da te cijene vratimo, ne samo na 31.12., nego možda čak i u razdoblje prije toga", govori Filipović.

Ministar je kazao kako je obavljeno više od 500 nadzora: "Iz Državnog inspektorata je utvrđeno i više od 300 povećanja cijena, prema tome inspektori će odraditi svoj posao u okviru svih ovlasti koje imaju i vjerujem da će to biti dovoljno da se cijene vrate na onu razinu kao što su bile i da se ova situacija s povećanjem cijena ustabili", kazao je.

Dodao je i kako su sve opcije na stolu, te je pojasnio kako to znači: "Ukidanje subvencije, ograničavanje cijena većeg broja proizvoda te različite promjene u poreznim zakonima".

"Porezna uprava, Carinska uprava i Inspektorat imaju nalog Vlade da idu u kontinuirane nadzore i da utvrde sve ono što nije u skladu sa zakonima", kazao je Filipović koji je dodao da će oni to raditi s ciljem zaštite standarda hrvatskih građana.

"Očekujemo da će prevladati zdrav razum i da će i trgovci i svi oni koji su odlučili povećavati cijene te cijene vratiti na 31.12. i da ćemo se svi zajedno nositi i ponašati da svi naši građani u ovo teško krizno razdoblje prebrode na što lakši način, a istovremeno da gospodarstvo funkcionira", kazao je Filipović.

"Očekujem da trgovci do petka postupe prema onome što je tražio predsjednik Vlade", zaključuje Filipović.


Izdvojeno

Reci što misliš!