Vijesti / Ostalo

kod davora

Policajac spasio migranta iz nabujale i hladne Save

Policajac spasio migranta iz nabujale i hladne Save
PU brodsko-posavska

Radi se o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Postaje granične policije Stara Gradiška, prilikom nadzora državne granice, danas, oko 12.30 sati, začuli su pozive upomoć na engleskom jeziku, izvještava policija.

U blizini mjesta Davor (cca 3 kilometra istočno), oko  150 metara udaljeno od rijeke Save koja se izlila, uočili su mušku osobu koja je zapela na drvenoj ogradi. U pomoć mu je odmah priskočio policijski službenik Pero Petrić, koji je obukao nepropusno odijelo, došao do osobe, smirio ga, prenio i izvukao iz vode na sigurno. Policajac Petrić je ujedno i član HGSS-a Slavonski Brod, kojemu je nepropusno odijelo dobro poslužilo u ovom slučaju spašavanja osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski službenici su stranog državljanina utoplili, prevezli u policijsku postaju te ponudili hranom i toplim napitcima. Također će u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa za istoga pribaviti suhu odjeću i obuću.

Radi se o stranom državljaninu koji je nezakonito prešao državnu granicu, te policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.

I ovo je jedan od niza slučajeva spašavanja stranih državljana iz nabujale i hladne rijeke Save te posebice opasne u ovo doba godine.

Video spašavanja možete pogledati OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!