Vijesti / Ostalo

rad u državnoj službi

Policija zapošljava: Raspisali natječaj za 127 mjesta, pogledajte koga traže

Policija zapošljava: Raspisali natječaj za 127 mjesta, pogledajte koga traže
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme. Iz ministarstva napominju kako se na natječaj ravnopravno mogu prijaviti i osobe s invaliditetom.

"Danas objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike). Od sada raspisanih 127 radnih mjesta njih 107 je u 19 policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, dok je 20 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme dok ih je 7 na određeno", priopćili su iz ministarstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve zainteresirane osobe su pozvali da se detaljno upoznaju s uvjetima iz natječaja.

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova.

"Naime, na područjima rada kao što su prijavništvo / osobne isprave i statusna pitanja stranaca / radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla, a prethodno provedenim anketiranjem Ministarstvo unutarnjih poslova je utvrdilo da u evidencijama nezaposlenih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ima kandidata s odgovarajućom stručnom spremom i potrebnim kvalifikacijama. Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima", navodi se.

Osobe koje se prijavljuju na radno mjesto policijskog službenika moraju ispunjavati i neke dodatne uvjete koji su propisani, a vezani su uz posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost, osobnu dostojnost za obavljanje policijske službe i izostanak članstva u političkoj stranci.


Izdvojeno

Reci što misliš!