Vijesti / Ostalo

potraga uz granicu

Ni dronovi ne mogu ući u trag crnoj panteri: ''Samo da se ne dogodi zlo...''

Ni dronovi ne mogu ući u trag crnoj panteri: ''Samo da se ne dogodi zlo...''
Ilustracija (Marko Mrkonjić/PIXSELL)

Cilj akcije je uspavati predatora i prebaciti ga u Zoološki vrt na Paliću

Nedjeljna višesatna potraga za crnom panterom nije polučila uspjeh. Opasna životinja nije uočena u šumi oko Sonte, potvrdio je za Radiotelevizija Srbije Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu za inspekcijske poslove.

U akciju pretraživanja terena bili su uključeni policajci iz Apatina, lovočuvari "Vojvodinašuma" i radnici "Voda Vojvodine", ali unatoč tome što su koristili i dronove, pantera se i dalje nalazi na slobodi, prenosi RTS.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Teren je pretraživan s dvije kamere iz zraka. Korištena je jedna visoke definicije, te druga termovizijska. Međutim, velika mačka nigdje nije primijećena", rekao je Ivanović.

Cilj akcije je uspavati predatora i prebaciti ga u Zoološki vrt na Paliću.

Potraga će biti nastavljena u ponedjeljak na apatinskom području.

"Što se tiče podrijetla životinje, u kontaktu sa svim okolnim ZOO vrtovima. Mađari i Hrvati kategorički tvrde da pantera nije došla s njihovog područja. Sumnjamo da je iz nekog nelegalnog posjeda.

Izdali smo upozorenje lovcima da ne idu samostalno u lov, već najmanje po dvojica. Još se nije dogodio nikakav nemili događaj i nadam se da će tako i ostati", rekao je Ivanović, čije riječi prenosi Kurir.


Izdvojeno

Reci što misliš!