Vijesti / Ostalo

tražena roba

Kovanica od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta na oglasima dostiže nevjerojatne cijene

Kovanica od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta na oglasima dostiže nevjerojatne cijene
Lovro Domitrović/PIXSELL

Prigodnom kovanicom obilježeno je otvaranje Pelješkog mosta, izdana je u seriji od 30 tisuća komada. Za nju su ispred prodajnih mjesta bili redovi kupaca

Prigodne kovanice Hrvatske narodne banke (HNB) kojima je obilježeno otvaranje Pelješkog mosta dostižu vrlo visoke cijene na internetskim oglasnicima. Kako donosi Poslovni dnevnik, prema podacima pretraga na Njuškalu, zaključeno sa 17. kolovozom, jedna kovanica nominalne vrijednosti 25 kuna dostiže traženu cijenu i od 900 kuna, piše RTL.

Kovanica je izazvala veliku zainteresiranost javnosti čim je puštena u prodaju, iskovane su u Hrvatskom novčarskom zavodu u seriji od 30.000 komada, a napravljene su od slitine bakra, aluminija i nikla. HNB objavio je početak prodaje 26. srpnja, a već sutradan je objavila da zbog velikog interesa građana kovanicu više nije moguće nabaviti u središnjoj banci niti je naručiti putem e-pošte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poručili su da će preostalih 6000 kovanica građani moći kupiti od 8. kolovoza u poslovnicama Zagrebačke, Privredne, Raiffeisenbank i Partner banke ispred kojih su se stvarali golemi redovi ljudi koji su htjeli kovanicu. Danas, pak, na internetskim stranicama oglasnika jedna kovanica prodaje se za 350 kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!