Vijesti / Ostalo

fiksirane cijene

Ovo su nove cijene goriva: Najlošije će proći oni koje toče premium i oni koji toče na autocesti

Ovo su nove cijene goriva: Najlošije će proći oni koje toče premium i oni koji toče na autocesti
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vladina uredba kojom se fiksiraju cijene primjenjuje se od danas, no uredba ne vrijedi za premium goriva, kao i za sva goriva na benziskim koje se nalaze na autocestama

Vlada je jučer fiksirala cijene goriva na benzinskim pumpama, no na autocestama cijene su na pumpama drukčije.

Eurodizel na autocestama od danas košta 14.57 kuna po litri, eurosuper 95 14.06 kuna, a te cijene vrijedit će iduća dva tjedna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Vladine jučerašnje intervencije litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama u iduća dva tjedna i dalje će koštati 13.08 kuna, osnovnog benzina eurosuper 95 13.50 kuna, dok će plavi dizel koštati 9.45 kuna po litri.

Vladina uredba kojom se fiksiraju cijene primjenjuje se od danas, no uredba ne vrijedi za premium goriva. Na Ini tako premium Eurosuper 95+ dođe 15.15 kuna (poskupljenje od 57 lipa), a Eurodizel+ 16.06 kuna (poskupljenje od 1.49 kuna).

"Da vlada nije reagirala, na svim bi crpkama benzin od sutra koštao 14.57 kuna, dizel 14.06 kuna, a plavi dizel 10.93 kune", kazao je jučer premijer Andrej Plenković.

Premijer je kazao da su zbog vladinih mjera cijene benzina niže za 2.45 kuna, dizela 3.56 kuna, a plavog dizela za 2.38 kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!