Vijesti / Ostalo

ministar financija o inflaciji

Dobre vijesti za umirovljenike: Mirovine bi u rujnu trebale porasti

Dobre vijesti za umirovljenike: Mirovine bi u rujnu trebale porasti
Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić rekao je kako je nemoguće predvidjeti kad će inflacija popustiti i dokle će trajati, ali će zato mirovine porasti u rujnu

Zbog inflacije plaće i mirovine gotovo svakodnevno vrijede sve manje. Stoga je ministar financija Zdravko Marić najavio da će po sadašnjoj indeksaciji, mirovine porasti u rujnu.

"Mirovine nisu i neće biti pod znakom pitanjima. Ako i bude indeksacija iznad nekih očekivanja i ako možda proračunski sredstva nisu osigurana, ona će biti na kraju osigurana", ističe Marić dodajući da možda neće biti potreban još jedan rebalans proračuna, već da postoji mogućnost preraspodjele.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marić tvrdi da je teško predvidjeti koliko će inflacija još trajati, što je još jedna loša vijest.

"Koliko god bila teška predviđanja, malo je onih koji mogu predvidjeti koliko će dugo trajati agresija na Ukrajinu i cijela ta kriza, mislim da moramo funkcionirati. Naša su trenutna očekivanja da ćemo u nekoliko idućih mjeseci, ali rekao bih polovicu godine, nastaviti s ubrzavajućom inflacijom, a onda da bi trebalo doći do određene stabilizacije. Međutim, moram se ograditi zbog doze neizvjesnosti i negativnih rizika, ne mogu stopostotno to garantirati. To ne može nitko", tvrdi Marić.


Izdvojeno

Reci što misliš!