Vijesti / Ostalo

komentar zorana šprajca

Šprajc: ''Važno da s ovim dodatkom umirovljenici prežive covid do izbora. A nakon toga, kao i do sada, tko živ, tko mrtav''

"Eto vidite kako se brzo otvori prostor uoči izbora, pogotovo kad kandidatima HDZ-a baš ne ide najbolje"

Jako dobra vijest za 850.000 hrvatskih umirovljenika. Obzirom da kandidati HDZ-a u predizbornim anketama ne stoje baš najbolje, HDZ je odlučio svoje najvjernije glasače motivirati s tzv. Covid dodatkom. Dakako HDZ taj poticaj neće isplatiti iz svoje kase nego iz kase državnog proračuna i to ukupno 600 milijuna kuna koji će se podijeliti po sljedećem kriteriju:

Birači s mirovinama do 1.500 kn dobit će dodatak od 1.200 kuna. Dakle skoro još jednu cijelu mirovinu. Birači koji mjesečno primaju od 1.500 do 2.000 kuna dobit će od HDZ-a, tj od hrvatske Vlade 900 kuna. Oni s mirovinama do 3000 – dobit će po 600 kuna, a oni s mirovinama do 4000 tisuće – 400 kuna! Covid dodatak neće biti oporeziv niti predmet ovrhe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novac će očito sjesti dva tjedna prije izbora. Kupujete li na ovaj način glasove 850 tisuća hrvatskih umirovljenika, pitali su premijera.

"Pa ne", rekao je Plenković. 

Zašto isplata onda ide dva tjedna prije izbora, a ne recimo lani s obzirom da su umirovljenici već godinu dana suočeni s posljedicama koronakrize kao i svi drugi?

"Zato što smo sada, mi od negdje morali, ako ste pozorno slušali predstavnike umirovljenika...ova sredstva nisu bila planirana", rekao je premijer. 

U ovom trenutku zbog te indeksacije, otvorio se prostor. Eto vidite kako se brzo otvori prostor uoči izbora, pogotovo kad kandidatima HDZ-a baš ne ide najbolje, jučer nije bilo ni za lijekove ni za dodatke, danas ima i za lijekove i za dodatke, kad su u pitanju glasovi HDZ nit žali nit je ikad žalio. Moglo bi se reći - što je HDZ-u gore, više se trudi da penzionerima bude bolje. Ali ne i obratno. Jer ako je penzionerima loše ne piše se dobro ni HDZ-u.

umirovljenici penzići starije osobe
za sve s mirovinama do 4 tisuće kuna Do kraja travnja stižu covid dodaci za umirovljenike: ''Oni s najmanjim mirovinama, do 1500 kuna, dobit će najviše''

To je njihovo najvjernije, najveće ali i najstarije biračko tijelo. A znamo već, takva su tijela u epidemiji najviše izložena posljedicama covida. Zato se i ovaj dodatak umirovljenicima zove covid dodatak. Jer je važno da s ovim dodatkom umirovljenici prežive covid do izbora. A nakon toga, kao i do sada, tko živ, tko mrtav. 


Izdvojeno

Reci što misliš!