Vijesti / Ostalo

33-godišnjak iz vukovara

Slavonac uhićen u Splitu s kokainom, tabletama i hrpom metaka

Slavonac uhićen u Splitu s kokainom, tabletama i hrpom metaka

Prenoćio je u policiji, a ‘papreno‘ će platiti vještačenje opijata

33-godišnji Slavonac iz Vukovara kažnjen je s 16.000 kuna nakon što ga je policija u Splitu uhitila s više vrsta droge i hrpom metaka. Osim novčane kazne dužan je u državni proračun uplatiti i 6.900 kuna troškova postupka na Prekršajnom sudu u Splitu od čega najviše otpada na toksikološko vještačenje nađenih opijata.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Vukovarac je zatečen s drogom i streljivom početkom prošle godine na adresi na splitskom predjelu Sućidar gdje je i prijavio boravište nakon što se smjestio. U večernjim satima su mu u stan upali policajci i našli kod njega tri vrećice s ukupno 6 grama kokaina i jednu PVC vrećicu s 24 tablete “Suboxone”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz drogu, pronađeno je i ukupno 92 metka različitih kalibara, a imao je i tri digitalne vage na kojima su kasnije nađeni tragovi kokaina. Za neovlašteno posjedovanje droge kažnjen je sa 7000 kuna, a za posjedovanje streljiva za oružje B kategorije bez važećeg oružnog lista ili odobrenja za nabavu oružja određeno mu je 9000 kuna kazne.

Kako je u policiji proveo od uhićenja u večernjim satima do sutradan ujutro kada je pušten, Vukovarcu se to računalo kao dva dana pritvora. Za svaki dan je od kazne oduzeto po 300 kuna tako da mu preostaje platiti 15400 kuna.

Međutim, ono što mu je umanjio boravak u pritvoru je tek desetina iznosa koji mora platiti za troškove dokazivanja. Naime, samo vještačenje oduzetih opijata u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”u Zagrebu naplatit će mu se 6650 kuna. Uz to mora dati i 250 kuna na ime paušalnog iznosa za troškove prekršajnog postupka, piše Slobodna.


Izdvojeno

Reci što misliš!