Vijesti / Ostalo

dobra vijest

Nova istraživanja pokazuju da imunitet na koronavirus traje dulje nego što se mislilo

Nova istraživanja pokazuju da imunitet na koronavirus traje dulje nego što se mislilo
Davor Javorović/PIXSELL

Kombinirani, ovi slojevi zaštite omogućuju imunološkom sustavu da prepozna i ponovno napadne koronavirus u slučaju da ikad više napadne, sprečavajući tako novu infekciju

Novo istraživanje sugerira da oporavljeni pacijenti s koronavirusom vjerojatno imaju imunitet koje traje najmanje osam mjeseci. Ova se studija oslanja na više od protutijela; uključuje i bijele krvne stanice poznate kao T- stanice i B -stanice koje imaju impresivne moći prisjećanja.

Kombinirani, ovi slojevi zaštite omogućuju imunološkom sustavu da prepozna i ponovno napadne koronavirus u slučaju da ikad više napadne, sprečavajući tako novu infekciju. Kako bi procijenili koliko dugo traje imunitet na virus u tim različitim slojevima imunološkog sustava, znanstvenici su izmjerili koliko su i koje vrste imunoloških stanica su se oporavile kod pacijenta s koronavirusom mjesecima nakon zaraze.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njihovo istraživanje, iako još nije recenzirano, daje nadu da oni koji su se već zarazili vjerojatno neće biti bolesni još neko vrijeme.

"Većina ljudi stvara odgovor na ovaj virus, a on traje do osam mjeseci", kaže Shane Crotty, virolog s Instituta za imunologiju La Jolla u Kaliforniji. "To je dobra vijest", rekao je, a prenosi Science alert.


Izdvojeno

Reci što misliš!