Vijesti / Ostalo

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj samo jedan slučaj koronavirusa!

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj samo jedan slučaj koronavirusa!
Igor Kralj/PIXSELL

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj zasad je povoljna

U Hrvatskoj je jedna novozaražena osoba, a ukupno je 2.222 oboljelih te je jedna osba preminula što znači da ih je ukupno preminulo 95, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite u Zagrebu. Umrla ženska osoba dolazi s područja Splitsko-dalmatinske županije i rođena je bila 1923. godine, a ukupno oporavljenih u Hrvatskoj je zasad 1869.

Od 18. svibnja ukidaju se i ograničenja u pomorskom prometu, istaknuo je ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jučer pak znamo da ćemo krajem lipnja ili početkom srpnja na izbore za Hrvatski sabor, međutim, kako bi toepidemiloški trebalo izgeldati zasad, čini se, nema jasnog odgovora.

Naime, upitan hoćemo li na izbore ići s maskama, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak odvratio je da je to pitanje za Državno izborno povjerenstvo (DIP): ''Kad dobijemo pitanje od DIP-a stručnjaci će iznijeti svoje mišljenje. Ne znam što će točno DIP tražiti od nas. Onog časa kad to bude poznato objavit ćemo detalje u javnosti''. ''Mi ćemo dati epidemiološki okvir onako kako najbolje znamo sukladno našem znanju'', poručio je Capak.

U susjedstvu, pak, Slovenija je proglasila kraj epidemije pa se mnogi pitaju kada će isto moći Hrvatska, a Capak je na to kazao: ''Proglašavanje završetka epidemije je po novom Zakonu o zaštiti pučanstva takvo da HZJZ daje prijedlog ministru, a odluku donosi Vlada na prijedlog ministra zdravstva. To je epidemiološka procjena koja se bazira na težini bolesti, opasnosti ponovnog dolaska bolesti u Hrvatski i na temelju broja oboljelih''.


Izdvojeno

Reci što misliš!