Vijesti / Ostalo

gastarbajteri ostanite gdje jeste

Dolazite u Hrvatsku za Uskrs? Obavezno idete u samoizolaciju na 14 dana

Dolazite u Hrvatsku za Uskrs? Obavezno idete u samoizolaciju na 14 dana
PU brodsko-posavska

Tradicionalno brojni Hrvati, koji žive u nekoj zapadnih zemalja, Uskrs provode u Hrvatskoj

Granice su gotovo pa blokirane za sve osim za promet robe, a putnici se uz puno muke probijaju do svojih krajnjih destinacija, a jednom kad stignu na njih, čeka ih dodatna muka.

Tako će svi oni koji dolaze iz Kine: provincija Hubei, Italije, Njemačke: Okrug Heinsberg, Republike Koreje: grad Daegu i provincija Cheongdo, Islamske Republike Iran, Republike Slovenije: Bele Krajine i Dolenjske bit upoznati s mjerom obaveznog smještaja  u karantenu na razdoblje od 14 dana, a svi hrvatski državljani dobit će rješenje o obvezi samoizolacije na razdoblje od 14 dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi strani i hrvatski državljani koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz primjerice Španjolske, Francuske, Njemačke ( osim okruga Heinsberg u njemačkoj saveznoj državi North Rhine – Westphalia), Švicarske, BiH, Srbije, Mađarske, Australije, Kanade i brojnih drugih zemalja dobit će rješenje o obvezi samoizolacije u trajanju od 14 dana. Popis svih zemalja može se pronaći na stranicama Ministarstva vanjskih poslova.

Na popisu trenutno primjerice nema Irske u kojoj je veliki broj Hrvata, ali je njima gotovo i nemoguće doći do Hrvatske u ovom periodu s obzirom da su otkazani svi letovi.

Osim onih koji žele posjetiti svoje obitelji za blagdane, sličan problem imaju i brojni hrvatski radnici koji rade u svojevrsnim turnusima u Njemačkoj i Austriji na način da nekoliko tjedana rade, a nekoliko tjedana su kući. Dio zemalja iz kojih dolaze nema mjere kao Hrvatska, pa tako primjerice nakon što se vrate u Austriju ne moraju u samoizolaciju.

Sve ovo život je učinilo znatno složenijim negoli je to uobičajeno, a svi će se očito morati priviknuti na novonastalu situaciju koja će zasigurno potrajati još nekoliko tjedana ili čak i mjeseci.


Izdvojeno

Reci što misliš!