Vijesti / Ostalo

stožer o nošenju zaštitinih maski

Capak: ''Ako ste zdravi i idete u trgovinu, nošenje maski nema smisla''

Capak: ''Ako ste zdravi i idete u trgovinu, nošenje maski nema smisla''
pool/CROPIX

Preporučujemo da bolesni koriste troslojne maske. Ostali mogu koristiti i obične, pamučne, no njihov je značaj više psihološki, rekao je Capak

Na jutrašnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite jedno od pitanja novinara odnosilo se i na zašitne maske. Neke trgovine i ustanove zabranjuju ulazak ljudima bez maski, a maske zbog nestašice nije moguće nigdje kupiti. Koliko su maske i efikasne i potrebite?  Odgovor je ponudio  ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

"Kirurška maska treba se koristititi kod onih koju su bolesni da bi se zaštititili oni koji nisu bolesni. Ovo što se traži od ljudi da prilikom ulaska u trgovinu imaju maske nije potrebno za zdrave ljude. Ako netko ima nekakve simptome, kašljanje, kihanje, onda neka nosi masku bez obzira radi li se samo o prehladi. Preporučujemo da bolesni koriste troslojne maske. Ostali mogu koristiti i obične, pamučne, no njihov je značaj više psihološki. Ako ste zdravi i idete u trgovinu, nošenje maski nema smisla. Mi nigdje nismo dali preporuku da se moraju nositi", rekao je Capak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako su na jučerašnjim konferencijama članovi stožera nosili maske, danas ih nisu imali. Doktorica Markotić je to objasnila činjenicom da su jučer zbog potresa dosta bili na terenu i među ljudima, a ona osobno je imala jaku alergiju dva dana i iako nije imala jasne simptome Covida, masku je nosila dva dana iz opreza.


Izdvojeno

Reci što misliš!