Vijesti / Ostalo

presica nacionalnog stožera civilne zaštite

U Hrvatskoj 361 slučajeva koronavirusa, četiri nova i u Osijeku

U Hrvatskoj 361 slučajeva koronavirusa, četiri nova i u Osijeku
pool/CROPIX

Prosječna dob oboljelih je 49 godina. 56% oboljelih su muškarci, a 44% žene

U Zagrebu je održana još jedna redovita press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Snijeg je pao, ali nije vrijeme snježne radosti. Molimo roditelje da ne izlaze sa svojom djecom, ako neki to pokušaju učiniti, nadležne službe će ih spriječiti", rekao je na početku Božinović.

"U Hrvatskoj imamo 361 bolesnika s potvrdom bolesti Covid-19, 46 novih od jučer. Iako brojka zvuči puno, mi smo očekivali i više pa smo zadovoljni s tim brojem", rekao je Beroš.

Testirano je 3013 soba, došlo je do pogoršanja kod jednog bolesnika, a imamo 6 na respiratoru. Kod ostalih na respiratoru stanje je stabilno.

Prosječna dob oboljelih je 49 godina. 56% oboljelih su muškarci, 44% žene.

Koronavirus vodič
VODIČ KROZ KORONU Sve dokazane tvrdnje o koronavirusu na jednome mjestu

"Ja se nadam, imamo izvrstan tim, da ćemo i ovih šest a i sve one koji ubuduće završe na respiratoru, pomoći im. Ukupno je kod nas u bolnici 39 bolesnika. Molim sve građane još jednom da se pridržavaju svih mjera.", rekal je Markotić.

U Osječko-baranjskoj županiji ukupno je 13 oboljelih, što je 4 više nego jučer. Više detalja o njima očekujemo na pressici županijskog stožera koja je na rasporedu u 11 sati.

krunoslav capak
stožer o nošenju zaštitinih maski Capak: ''Ako ste zdravi i idete u trgovinu, nošenje maski nema smisla''

Božinović o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

"Dozvole se trebaju zatražiti online, putem maila s podacima što je u pitanju - firme, medicinski djelatnici.. Oni će izdati potvrde, jedna osoba iz pravne osobe nek dođe po to, ne svi... Probajte organizirati posao s minimalnim brojem ljudi. Neće biti ureda i redova za izdavanje dozvole. Još ćemo jednom svim stozerima javiti kako da to organiziraju. Sto se tice radnog vremena trgovina, odlučili smo da se skrati radno vrijeme i da se pridržavaju svih mjera, da ne moraju raditi u dvije smjene. Jer zelimo da se sto manje izlazi. Prestanite s reklamiranjem akcija koji nemaju veze s prehranom. Nije vrijeme za reklamiranje kupovine jeftinog televizora. Molim da se ljudi koji se ne bave prodajom esencijalnih proizvoda da se prestanu reklamirati."

Izdvojeno


Reci što misliš!