Vijesti / Ostalo

u zagrebu

Koronavirus stigao i u Hrvatsku: Potvrđen prvi slučaj

Koronavirus stigao i u Hrvatsku: Potvrđen prvi slučaj
Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Zaražen je mlađi muškarac iz Zagreba, ima blaži oblik bolesti

Nakon sastanka kriznog stožera za civilnu zaštitu u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković rekao je da su na sjednici bili svi nadležni resori. Stožer će preuzeti ministar Davor Božinović koji će se redovito sastajati.

Prvi slučaj koronavirusa zabilježen je u Zagrebu. Pacijent se nalazi u klinici 'Dr. Fran Mihaljević'. Riječ je o mlađem čovjeku i blažem obliku bolesti, rekao je.

"Dobili smo rezultate testiranje hrvatskog državljana koji je boravio u Milanu od 19. do 21. veljače. On pokazuje znakove blaže bolesti, poduzimamo mjere opreza. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je on ostvario. Riječ je o bolesti koja je slična gripa i ne očekuju se veće komplikacije od onih u slučajevima gripe. Za one koji su bili u kontaktu s njim organizirat ćemo karantenu", rekao je ministar Vili Beroš.

Kazao je i kako još nisu poznati nalazi devet radnika iz Italije koji su smješteni u Rijeci.

"Ne pokazuju znakove zaraze, osim jednom muškarca koji kašlje već tri tjedna što ne dovodimo u vezu s koronavirusom", rekao je Beroš.

koronavirus korona
koronavirus u brojkama Istina o koronavirusu: 81% su blagi slučajevi, smrtnost je niska i češće pogađa muškarce nego žene

 


Izdvojeno

Reci što misliš!