Vijesti / Ostalo

strahovita nesreća

Policija detaljno opisala što se dogodilo, a vozač uhićen

Policija detaljno opisala što se dogodilo, a vozač uhićen
Ivica Galović/Pixell

U petak, 7. lipnja oko 9.30 sati, na odmorištu autoceste A3 kod Novske dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a dvije su teško ozlijeđene.

"Nesreća se dogodila kada je 59-godišnji muškarac upravljajući skupom vozila (teretno s priključnim) zagrebačkih registracija, ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom tako da svoje vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom. Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačkih registracija i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje.

nesreća
kamionom uletio na odmorište U strahovitoj nesreći na autocesti stradale djevojčice iz Dalja
Nesreća na autocesti A3
Poginule 14-godišnjakinje Daljani u šoku: "Putovale su na ekskurziju"
nesreća
zastave na pola koplja Proglašen dan žalosti u Osječko-baranjskoj županiji

U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil BiH registracija te je sa skupom vozila sletio na travnatu površinu, na kojoj se zaustavio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su druge dvije ozlijeđene žene zbog zadobivenih ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Naknadno je zaprimljena obavijest da 26-godišnjakinja više nije životno ugrožena.

Očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem je nalogu oduzet skup vozila, a po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku naložena je obdukcija poginulih osoba i toksikološko vještačenje krvi izuzeto od vozača.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl.227. st.4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku", priopćili su iz policije.

U međuvremenu, šok i tuga u Dalju i Erdutu, od kuda su djevojčice u dobi od 14 godina putovale na ekskurziju, ne prestaje.


Izdvojeno

Reci što misliš!