Vijesti / Osijek

godinu dana počeka

Grad Osijek odgodio primjenu pravilnika o izgledu terasa, uvodi se i sufinanciranje uređenja

Grad Osijek odgodio primjenu pravilnika o izgledu terasa, uvodi se i sufinanciranje uređenja
Pixsell

Grad je podijeljen u tri zone i u svakoj je propisano uređenje izgleda terasa

Dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin još je jednom gostovao u emisiji Osijek uživo na Radio Osijeku.

Govorio je on o aktualnim temama u gradskoj upravi, a u ovoj emisiji posebno se dotaknuo pravilnika o uređenju ugostiteljskih terasa koji je uskoro trebao stupiti na snagu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pravilnik je to kojeg je donijelo Gradsko vrijeđe i propisuje izgled terasa, tendi, suncobrana i grad se dijelu u tri zone. Nulta zona je ona najvidljivija turistima,a čine ju Tvrđa, zatim sami centar grada Trg Ante Starčevića i Trg Ivana Pavla II. i dio Županijske ulice i tu nema puno slobode", rekao je Vulin i dodao kako je tu sve propisano i kako se željelo pokazati kako netko promišlja o tome  malo šire.

Prva zona dosta je široka i proteže se od rijeke Drave do kolodvora, te prema zapadu do Rokove i na istoku do Trpimirove ulice i tu su pravila nešto labavija, a treća zona je ostatak grada i tu se praktično gotovo ništa ne mijenja.

U već spomenutoj nultoj zoni nije dopušteno zatvaranje teresa što su ugostitelji koristili praktično za proširenje svog prostora na javnu površinu.

"Deadline za primjenu pravilnika je sutra 29.3., ali je dogovor da na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća idemo s prijedlogom odgode primjene od godinu dana, sve do 1. travnja 2024. U periodu do odgode neće biti kažnjavanja ugostitelja, a sutra ide u javno savjetovanje izmjene pravilnika", rekao je Vulin i pozvao sve ugostitelje da sve ono što imaju za reći da se uključe.

Eksluzivno je pak najavio i kako će grad subvencionirati ulaganje u terase i to u iznosu od 50 posto u ovoj i u sljedećoj godini.

"Prihvatljivi troškovi bit će ulaganje u tende, suncobrane, stolice i sve ono što je propisano u pravilniku u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura ili 50% ulaganja", dodao je Vulin.

Dodao je i kako će grad uskoro izaći s programom uređenja fasada privatnih i javnih objekata pa će i to dati jednu ljepšu sliku grada.


Izdvojeno

Reci što misliš!