Vijesti / Osijek

ubojstvo mihaele berak

DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio osječku studenticu

DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio osječku studenticu
Borna Jakšić/PIXSELL

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja istovjetnog ili sličnog kaznenog djela


Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11, izvještava Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku na svojim web sutranicama.

"Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti da je 20. rujna 2023. oko 22:00 sata, u Osijeku, u nakani da liši života oštećenicu (2002.), iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu uslijed koje je oštećenica preminula na mjestu događaja. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja istovjetnog ili sličnog kaznenog djela", stoji u izvješču.

policajac osumnjičen za ubojstvo Osijek tuguje za Mihaelom: "Bila je anđeo koji je hodao zemljom"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, riječ je u slučaju ubojstva 21-godišnje osječke studentice Mihaele Berak. Upucao je policajac s kojim je navodno bila u vezi. On je sam prijavio njezinu smrt, isprva tvrdeći da se ubila. Osječka je policija utvrdila da se radi o ubojstvu iz nehaja, odnosno ubojstvo je policija okarakterizirala kao blaže kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. No, istog dana Državno je odvjetništvo prekvalificiralo slučaj u ubojstvo koje je  počinio namjerno.


Izdvojeno

Reci što misliš!