Vijesti / Osijek

Razmještao stvari

Novi detalji o ubojstvu 21-godišnje Mihaele: Htio je pucati, čekao dva sata dok nije pozvao policiju

Novi detalji o ubojstvu 21-godišnje Mihaele: Htio je pucati, čekao dva sata dok nije pozvao policiju
Ilustracija/Pixabay

Dodatno je, kako prenosi Jutarnji, utvrđeno kako je policajac Marko S. mijenjao mjesto događaja te vjerojatno uspio i poništiti neke tragove

Stigli su novi detalji o ubojstvu 21-godišnje osječke studentice Mihaele Berak. Portal Index.hr sinoć je, podsjetimo, objavio poruke koje je o policajcu optuženom za njezino ubojstvo Mihaela ranije slala prijateljici, ali i poruke koje je razmjenjivala s njim. Iz poruka vidljivo je kako se žalila na njegovo ponašanje, nazivajući ga "opsesivnim" i "posesivnim", a policija je pak u odgovoru na Indexov upit poručila kako o porukama zbog tajnosti izvida ne može ništa reći.

Prema novim neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, policajac nije odmah prijavio događaj, nego tek nakon nekog vremena. Kako su pak kasnije neslužbeno doznala 24sata, od Mihaeline smrti do pozivanja policije prošla su gotovo dva sata. Za to je vrijeme policajac Marko S. navodno razmještao stvari po stanu i nazivao određene osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, ono što je još zanimljivije u cijeloj priči jesu neslužbene informacije koje govore da je policiji, kada ih je napokon nazvao, rekao da je do opaljenja pištolja došlo dok je on bio u kupaonici, što je sugeriralo na to da se djevojka sama ubila.

oproštaj od mihaele berak
Odali joj počast Studenti i prijatelji oprostili se od pokojne kolegice Mihaele ispred Pravnog fakulteta u Osijeku

Dodatno je, kako prenosi Jutarnji, utvrđeno kako je policajac Marko S. mijenjao mjesto događaja te vjerojatno uspio i poništiti neke tragove. Tek kada je samoubojstvo isključeno kao opcija, izjavio je kako je sam ispalio hitac, ali ne namjerno, već tijekom neopreznog čišćenja oružja.

Njegova se verzija, dakle, naposljetku temeljila na tome kako je riječ bila o nesretnom slučaju, a takvu je verziju bila prihvatila i policija te se držala nje sve dok ga DORH nije prijavio za ubojstvo.


Izdvojeno

Reci što misliš!