Lifestyle / Ostalo

3 PITANJA

1posto bolje: Šta ja radim kada pomislim da nisam sposobna nešto napraviti?

1posto bolje: Šta ja radim kada pomislim da nisam sposobna nešto napraviti?
Getty Images

Zamislite da svaki put kada pomislite da nešto ne možete, imate alat za kojim ćete takve misli "okrenuti" u svoju korist?

Priznajem, nije mi se samo jednom dogodilo da pomislim kako je ono što trebam obaviti - jednostavno previše za mene.

Kada cijeli život provedemo vjerujući da smo nemoćni pred onime što mislimo po cijele dane i kada napokon shvatimo da to nije istina, u prvi tren nam nije jasno kako to nismo shvatili prije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako je danas taj dan za vas, čestitam i bravo! Vrijeme je za pr(i)omjenu.

Niže su 3 pitanja koja si možete postaviti već danas ako pomislite da niste sposobni nešto napraviti:

“Je li stvarno istina da nisam sposoban/a?”

Prvo pitanje koje bih si postavila da li je stvarno istina da nisam sposobna odraditi ovo. Odgovor bi najčešće bio da jesam sposobna (samo mi je zadatak u tom trenu bio jednostavno prevelik/prekompliciran).

“Je li mi korisno da to mislim?”

Nakon nekog vremena sam shvatila da naš mozak stvarno ima naviku fokus stavljati na negativno. Zašto? Zato što mu je glavni zadatak da “preživimo” tj. da nas zadrži u zoni ugode gdje se nećemo izlagati nikakvim rizicima i greškama. Je li stvarno za mene bilo korisno da mislim da nisam sposobna nešto odraditi? Definitivno nije.

“Koji su dokazi da sam sposoban/a ovo odraditi?”

Prebacivanje fokusa s negativnog na pozitivno mi je postala nakon nekog vremena automatska navika. Nesvjesno bih se počela prisjećati svih onih situacija kada sam u prošlosti odradila nešto što mi se u prvi tren činilo kao previše ili nemoguće.

Činjenica je da nam naš mozak može biti najgori neprijatelj ili najbolji prijatelj kada izlazimo iz zone komfora i rješavanje navike odgađanja.

Mi biramo.

Ako želite naučiti kako prestati odgađati ono bitno i kako krenuti malim koracima raditi na svojim ciljevima, pozivam vas da zapratite Instagram profil gdje pričam upravo o ovim stvarima.

Ivana Maltašić, Mindset Coach


Izdvojeno

Reci što misliš!