Vijesti / Osijek

potpisan sporazum

U bivšem hotelu Mursa otvara se veteranski centar

U bivšem hotelu Mursa otvara se veteranski centar
Grad Osijek

Veteranski centar okupljat će zajednicu u svrhu pružanja društvenih usluga kao što je savjetodavna i psihosocijalna pomoć, osnaživanje zdravlja i obrazovanja, zaštita prava, podrška pri zapošljavanju, uključivanje u zadružno poduzetništvo, djelovanje udruga i slično

Sporazum o suradnji pri uspostavi i radu veteranskog centra u Osijeku, koji će pružati socijalne usluge usmjerene na poboljšanje kvalitete života i društvene uključenosti hrvatskih branitelja, potpisali su u srijedu u Zagrebu potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Osječki veteranski centar uspostavit će se u objektu bivšeg hotela „Mursa’’, u sklopu projekta „Širenje mreže veteranskih centara“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Analizom potreba braniteljsko-stradalničke populacije i svih županija te potencijalnih lokacija, a imajući u vidu broj hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida na tim područjima, odabrane su ove lokacije kako bi se Hrvatska premrežila veteranskim centrima koji bi bili dostupni što većem broju korisnika", istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Medved.

Zahvalivši Vladi Republike Hrvatske i resornom ministarstvu, gradonačelnik Radić rekao je kako je izgradnja Veteranskog centra u Osijeku jedan od projekata kojim Grad Osijek i Vlada RH partnerskom suradnjom žele osigurati dostojanstvenu skrb za hrvatske branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata.

"Branitelji s područja Slavonije i Baranje dali su nemjerljiv doprinos u obrani i stvaranju Hrvatske. Ne postoje dovoljno snažne riječi kojima možemo iskazati zahvalnosti za njihovu hrabrost i požrtvovnost. Ali djelima možemo pokazati koliko ih poštujemo i koliko su nam i danas važni. Siguran sam kako će nakon realizacije ovog projekta branitelji imati moderan i pristupačan centar koji će omogućiti trajnu skrb o hrvatskim braniteljima, njihovom zdravlju i psihosocijalnom osnaživanju", dodao je osječki gradonačelnik.

Veteranski centar okupljat će zajednicu u svrhu pružanja društvenih usluga kao što je savjetodavna i psihosocijalna pomoć, osnaživanje zdravlja i obrazovanja, zaštita prava, podrška pri zapošljavanju, uključivanje u zadružno poduzetništvo, djelovanje udruga i slično, što će povećati društvenu uključenost hrvatskih branitelja, ali i drugih ranjivih skupina poput civilnih i drugih stradalnika Domovinskoga rata.

FOTO: Grad Osijek

Sporazum o suradnji pri uspostavi i radu veteranskog centra s Ministarstvom hrvatskih branitelja danas su sklopili i gradovi Krapina i Virovitica.


Izdvojeno

Reci što misliš!