Vijesti / Osijek

Muškarac srednjih godina

Osječanin se zadovoljavao na promenadi, postupala i policija

Osječanin se zadovoljavao na promenadi, postupala i policija
Dubravka Petrić/PIXSELL

Inače, ovakav incident spada pod prekršaje protiv javnog reda i mira za koje se mogu izreći izrazito visoke novčane ili zatvorske kazne

Danas smo u Facebook grupu ''Osijek u srcu se nosi'' primili sljedeću anonimnu objavu:

''Prije 15 minuta na lijevoj obali (između pješačkog mosta i vrba kod Kopike) na klupi je sjedio muškarac srednjih godina, crne kose u crnoj jakni, spuštenih hlača do gležnjeva i samozadovoljavao se. Čim me ugledao, ustao se, obukao i krenuo u suprotnom smjeru. Policija je obaviještena, ali šaljem da znaju ljudi i da pripaze na djecu'', stoji u objavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslali smo policiji upit o tome jesu li doista zaprimili prijavu i kako postupaju u ovakvim slučajevima, na što smo dobili odgovor kako su upućeni u slučaj, ali osobu koju se tereti još uvijek nisu pronašli.

''Operativno dežurstvo I. PP Osijek s ispostavom Čepin danas je u 11,23 sati zaprimilo anonimnu dojavu da je na lijevoj obali rijeke Drave, na potezu od pješačkog mosta do ZOO vrta u Osijeku, uočena nepoznata muška osoba koja se navodno samozadovoljavala. Policijski službenici obilaskom terena nisu uočili osobu koja bi odgovarala opisu, no nastavljamo daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti prijavljenog događaja'', poručili su.

Inače, ovakav incident spada pod prekršaje protiv javnog reda i mira za koje se mogu izreći izrazito visoke novčane ili zatvorske kazne.

Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, osobu koja se na drzak i neprimjeren način bude odnosila prema građanima na javnom mjestu kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 700 do čak četiri tisuće eura ili zatvorom u trajanju od 30 dana. Pojedinca koji pak bude vrijeđao ili omalovažavao moralne osjećaje građana, čeka također zatvorska kazna u istom trajanju, ili pak ona novčana u iznosu od 200 do tisuću eura.


Izdvojeno

Reci što misliš!