Vijesti / Osijek

sjajan uspjeh

Učenik osječke srednje škole izborio čak četiri državna natjecanja, jedno osvojio, a ne prolazi s 5,0!

Učenik osječke srednje škole izborio čak četiri državna natjecanja, jedno osvojio, a ne prolazi s 5,0!
Facebook

Viktor Katić, učenik trećeg razreda III. gimnazije u Osijeku, pokazao je zavidno znanje iz nekoliko predmeta

Ne jedno, ne dva, ne tri, nego čak četiri državna natjecanja izborio je učenik trećeg razreda III. gimnazije iz Osijeka, piše Srednja.hr. Viktor Katić tako je dobio priliku odmjeriti se s najboljima u državi iz matematike, logike, informatike i fizike.

Nije on tu stao pa je iz fizike postao i najbolji u državi, dok je na logici bio deseti, iz informatike je osvojio osmo mjesto, četvrti je bio na matematici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nisam htio dopustiti da mi sve vrijeme ode na pripreme pa da sam ipak pokušao očuvati ravnotežu između priprema za natjecanja, obveza za školu i svog slobodnog vremena, bilo to za hobije, za odmor ili za prijatelje. Vježbao sam što sam više mogao i bio sam poprilično motiviran za uspjeh", rekao je Viktor.

Zanimljivo, u školi Viktor nije potpuni odlikaš, jer kako sam kaže, ima predmeta za koje jednostavno nije dovoljno motiviran. Tako mu je prosjek trenutni "samo" 4,4.

"Većinom mi ne idu predmeti koji uključuju više ‘štrebanja’ i pamćenja skripti punih definicija i činjenica koje su mi teške za pamtiti, iako mi nekada bude zanimljivo slušati o tome na satu. Mislim da je to zbog manjka interesa i motivacije u tim područjima", rekao je Viktor.

Dodaje kako bi omogućio učenicima poput njega da se manje zamaraju s predmetima koji su im nebitni za daljnje studije te da se više usredotoče na predmete koji su im zapravo bitni.

"Već sam od početka srednje bio siguran u kojem ću smjeru ići u obrazovanju nakon srednje pa za sebe vidim predmete poput latinskog i likovnog kao gubitak vremena", jasan je Viktor koji već danas zna kako će studirati matematiku. Želja mu je upisati se na neko od najboljih sveučilišta na svijetu poput Cambridgea ili Oxforda, ali bit će zadovoljan i s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom.


Izdvojeno

Reci što misliš!