“Za zdravo srce”
Chef David Skoko na Valentinovo kuhao u Osijeku
Ove radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih zanimanja za koja obrazuju učenike u Ugostiteljsko-turističkoj školi
U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Matije Gupca 61, u okviru projekta RCK VirtuOS održava se dvodnevna aktivnost pod nazivom kuharske radionice “Za zdravo srce” - “Valentinovo s Davidom Skokom“.
Tema radionice je priprema i prezentacija gastronomski zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske ribe. Upoznavanje polaznika s realnim ulovom jadranskih ribara kroz pripremu kreativnih jela.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Kartonska Lepa Brena i duo sa sintesajzerom digli atmosferu kod Katarine! Iako su svi bili zadovoljni, Marina je dala svega sedam bodova
-
Brojne ekonomske, građevinske i ugostiteljske tvrtke ovoga tjedna nude prijave na različite poslove
“Moram vam reći da je ovo jedna od bolje opremljenih škola za ugostiteljstvo i hotelijerstvo i stvarno mi je velika čast biti ovdje. Kroz moj način kuhanja i prezentiranja želim na neki način predstaviti tradicionalnu kuhinju moga kraja, pripremljenu i prezentiranu na moderniji način što ne znači da se udaljavamo od tradicije, dapače vrednujemo tradiciju kroz namirnice i okuse i igramo se u prezentaciji s modernijim tehnikama kuhanja što je vrlo važno za prepoznatljivost naše gastronomije u svijetu. S obzirom kako slavimo Valentinovo znamo koliko je naše srce i naša ljubav životno bitna. Naše srce štitimo zdravom prehranom pogotovo ako unosimo veće količine ribe, a kroz tehnike kuhanja čuvamo hranjive vrijednosti tako da bi bile dobre za naše srce jer zapravo voleći sebe volimo druge”, istaknuo je David Skoko.
Ova radionica bila je namijenjena učenicima kao dobra priprema za nadolazeća natjecanja.
“Nastavljamo sa našim aktivnostima pripreme učenika za natjecanja a kako imamo čast učiti od poznatog chefa Davida Skoke, ove radionice su zasigurno i jako dobra promocija strukovnih zanimanja za koja obrazujemo. Danas je naglasak na namirnicama i istarskoj autohtonoj kuhinji. To će zasigurno koristiti učenicima na natjecanjima ali i u poslu bude li netko od njih radio u tom kraju. S radionicama nastavljamo i sutra kada će chef David Skoko održati radionicu sa nastavnicima i mentorima kod poslodavaca.”, rekao je Andrej Kristek, ravnatelj Ugostiteljsko – turističke škole Osijek.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS kao i kampanje promocije strukovnih zanimanja #BudiVirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije u svrhu podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi s ciljem kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, te rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.
Izdvojeno
-
Unatoč porastu broja dana s jakim vjetrom u Osijeku u proteklim godinama, analiza pokazuje kako su varijacije učestalosti vjetrovita vremena normalne, dok je buduće trendove teško predvidjeti zbog brojnih lokalnih čimbenika
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
Reci što misliš!