Vijesti / Ostalo

neugodno iznenađenje

U konzervi graha pronašao štakora

U konzervi graha pronašao štakora
Facebook

Odmah su se o svemu oglasili trgovački lanac i Državni inspektorat RH

Jedan kupac u Hrvatskoj ostao je u šoku kada je u konzervi graha pronašao dijelove štakora. Obratio se Facebook stranici 'Halo inspektore' iza koje stoji Europski centar izvrsnosti potrošača, gdje je poslao i fotografije. Odmah su se o svemu oglasili i Državni inspektorat RH kao i sam trgovački lanac.

 

"Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri. Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje", poručili su iz trgovačkog lanca za 'Halo inspektore'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodatno su kazali da je proveden inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je trgovački lanac proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. "Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju", poručili su.

Nadalje i Sanitarna inspekcija izvijestila je javnost o slučaju kao i tome što poduzimaju.

"Inspekcijskim je nadzorom utvrđeno da je predmetno trgovačko društvo odmah po zaprimanju prijave potrošača pokrenulo postupak prikupljanja svih podataka o samom proizvodu odnosno prikupljanju podataka o LOT-u i roku trajnosti, te su zatražili od proizvođača iz Italije da dostave očitovanje vezano za predmetnu prijavu. Po zaprimanju točnih podataka o LOT-u i roku trajanja sporne hrane dana 07.05.2024. godine isti je dobrovoljno pokrenuo postupak povlačenja navedenog lota s tržišta Republike Hrvatske. S obzirom da je proizvođač predmetne hrane u Italiji, Državni inspektorat će u skladu s procedurama prijaviti i dostaviti informacije u EU RASFF sustav (Europski sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje) o predmetnoj prijavi potrošača i povlačenju spornog lota s tržišta kako bi daljnje mjere prema proizvođaču provelo nadležno tijelo za sigurnost hrane u Italiji," izvijestio je Državni inspektorat RH za 'Halo inspektore'.


Izdvojeno

Reci što misliš!