Sport / Ostalo

dvorana gradski vrt

Više od tisuću djece na 28. Sportskim igrama mladih u Osijeku

Više od tisuću djece na 28. Sportskim igrama mladih u Osijeku
Grad Osijek

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine okupit će oko 110.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske

Osječka dvorana Gradski vrt u srijedu je bila domaćin Dana sporta u sklopu Sportskih igara mladih. Više od 1000 djece natjecalo se u graničaru i atletici, a igre su započeli uz Rim Tim Tagi Dim ritam hrvatskog eurovizijskog predstavnika Baby Lasagne. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu u Rijeci.

Mlade sportaše i sportašice podržao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljene djece na 28. Sportskim igrama mladih u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Atmosfera je super, djeca se igraju i sretna su, a to je poanta ovoga svega. Osijek je grad sporta, grad koji ulaže u sport, od amatera do profesionalaca, od najranije do najstarije dobi. Kontinuirano ulažemo u sportsku infrastrukturu, stipendiramo mlade sportaše 5. i 6. kategorije, plaćamo prijevoz na službena natjecanja svim dobnim skupinama, ulažemo i u trenere", rekao je gradonačelnik Radić istaknuvši kako se za sport u Osijeku izdvaja šest milijuna eura što je na broj stanovnika jedan od većih iznosa među hrvatskim gradovima.

"Želim svima sreću na natjecanju, neka im se pobjeda mjeri u broju stečenih prijateljstava", poručio je.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine okupit će oko 110.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske – izdvojila je Matea Kekez iz Sportskih igara mladih.

Pokrovitelji natjecanja u Osijeku su Grad Osijek i Zajednica osječkog sporta.


Izdvojeno

Reci što misliš!