Vijesti / Regija

Opremljeni za budućnost

Požeška Poljoprivredna škola uvodi napredne alate u ekološkom uzgoju voća

Požeška Poljoprivredna škola uvodi napredne alate u ekološkom uzgoju voća
HTV

Škola se usmjerava prema ekološkom uzgoju voća i primjeni najnovijih tehnologija kako bi osigurala kvalitetno obrazovanje svojim učenicima

Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi rekorder je u privlačenju europskih fondova i primjeni naprednih tehnologija u poljoprivredi, javlja HRT.

Njihov ekološki voćnjak, opremljen najsuvremenijom opremom, dobio je nove alate poput stroja za uklanjanje viška cvjetova, frostbuster-a i hidrometeorološke postaje. Također, grade Regionalni centar kompetencija za cjeloživotno obrazovanje poljoprivrednika, što se pokazalo ključnim u suočavanju s nepredvidivim vremenskim uvjetima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iznenadne visoke temperature u travnju izazvale su preuranjenu cvatnju trešanja u voćnjaku. Novi stroj za uklanjanje viška cvjetova došao je u pravom trenutku, omogućavajući poljoprivrednicima stjecanje novih vještina na licu mjesta.

Škola se usmjerava prema ekološkom uzgoju voća i primjeni najnovijih tehnologija kako bi osigurala kvalitetno obrazovanje svojim učenicima. Drastične klimatske promjene predstavljaju izazov, stoga je važno ulagati u znanje i tehnologiju kako bi se poljoprivrednici mogli prilagoditi novim uvjetima.

Nova oprema i infrastruktura škole omogućuju pružanje usluga i poljoprivrednicima, a Regionalni centar kompetencija pruža mogućnost cjeloživotnog učenja, što će biti ključno za budućnost poljoprivrede.


Izdvojeno

Reci što misliš!