Vijesti / Osijek

stvaranje pretpostavki

Osječki Bundek: Grad Osijek otkupljuje zemljište oko bajera na Jugu

Osječki Bundek: Grad Osijek otkupljuje zemljište oko bajera na Jugu
Davor Javorovic/PIXSELL

Grad Osijek postati će vlasnik nekoliko zemljišta, a sve s ciljem daljnjeg razvoja

U Osijeku će se posljednjeg dana u studenom održati sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka, a pred vijećnicima će se naći i dvije odluke vezane uz kupovinu zemljišta.

Tako će jedna od točaka biti Rješenje o sklapanju Ugovora o kupoprodaji dvije čestice na području bajera u naselju Jug 2. Tim potezom Grad će kupiti četiri od šest čestica na području bajera, a koje su u vlasništvu fizičkih osoba odnosno Poljoprivrednog instituta i Republike Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Interes Grada Osijeka je riješiti dugogodišnji problem pitanja vlasništva na južnom dijelu jezera "Bajer". Rješenje pitanja vlasništva jezera je potrebno radi realizacije komunalnog projekta proglašenja jezera komunalnom infrastrukturom, a kako bi se jezero nastavilo održavati kao javna površina namijenjena za sport i rekreaciju", stoji u prijedlogu odluke o kojoj će glasati vijećnici.

Grad Osijek će tako Poljoprivrednom institutu i fizičkim osobama ukupno isplatiti 1,18 milijuna kuna od čega će 457 tisuća pripasti institutu dok će fizička osoba uprihoditi 724 tisuće.

Ovim odlukama stječu se pretpostavke za daljnji razvoj jezera kao rekreacijske zone, a sve nakon što je ove godine vraćena voda u jezero nakon što su izbušeni upojni bunari koji omogućuju dotok vode. Prema određenim informacijama, plan je od bajera napraviti svojevrsni osječki Bundek.


Izdvojeno

Reci što misliš!