Vijesti / Osijek

Cyber Security Conference

U Osijeku se održava važna konferencija o kibernetičkoj sigurnosti

U Osijeku se održava važna konferencija o kibernetičkoj sigurnosti
HGK

Najavljena 6. Cyber Security Conference — CSC 22

Šesta po redu Cyber Security Conference – CSC 22 održat će se 13. i 14. listopada 2022. u Osijeku. Program konferencije pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, s naglaskom na “Sigurnost u oblaku (Cloud Security)“. Posvećena je definiranju i podizanju svijesti o najboljim praksama, kako bi se osiguralo sigurno okruženje računalstva u oblaku. Prvi dan konferencije održat će se u Hotelu Osijek. Kroz plenarna predavanja i okrugli stol namijenjen je uglavnom poslovnim temama.

Drugi dan konferencije podijeljen je na dvije lokacije. Prvi dio održava se na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), s temama koje su orijentirane na tehničke aspekte sigurnosti u oblaku. Zanimljiva i aktualna predavanja biti će podijeljena u tri tematske cjeline: 1) Infrastrukturna sigurnost, 2) Platformska sigurnost, 3) Aplikativna sigurnost. Drugi dio drugog dana konferencije razmatra izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu, a smješten je u novu zgradu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) u Višnjevcu. Više o konferenciji možete pronaći na web stranici HIKS-a: www.hiks.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost – HIKS nastao je na temeljima konferencije o kibernetičkoj sigurnosti Cyber Security Conference – CSC, koju su jednom godišnje od 2017. do 2020. godine zajednički organizirali Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Atos Convergence Creators d.o.o. i ATO Inženjering d.o.o., dok se 2021. godine pridružio i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu.

HIKS i HGK potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost (HIKS) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) potpisali su 15. rujna 2022. godine u Zagrebu Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim aktivnostima, s naglaskom uz istraživanja, razvoj, stručni rad te edukaciju u područjima informacijskih i komunikacijskih tehnologija i sustava, sigurnosti informacijskih sustava, kibernetičke sigurnosti, kriptografije, kriptografskih sustava i drugih tehnologija, čime se HIKS već bavi ili u budućnosti planira baviti.

HIKS je predstavljao prof. dr. sc. Drago Žagar, predsjednik Udruge, dok su sastanku ispred HGK nazočili Petar Mišević, savjetnik predsjednika Hrvatske gospodarske komore i voditelj Samostalne službe za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost, te Dražen Lučić, voditelj Odjel za informacijsku sigurnost.


Izdvojeno

Reci što misliš!