Vijesti / Osijek

„POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE“

S početkom školske godine policija će pojačano nadzirati promet oko škola

S početkom školske godine policija će pojačano nadzirati promet oko škola
Ilustracija (PIXSELL)

Prije početka i nakon završetka nastave policijski službenici će pojačano nadzirati ulice, raskrižja, pješačke prijelaze u blizini škola radi sigurnog dolaska i odlaska djece iz škole

Jučer, 2. rujna s početkom u 10 sati u prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenik Službe prometne policije Josip Knjeginić i načelnik Postaje prometne policije Vitomir Lučić održali su konferenciju za novinare.

Policijska uprava provoditi će akciju Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE“, koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu navedene akcije policijski službenici će prije i nakon završetka nastave, pojačano nadzirati ulice, raskrižja, pješačke prijelaze u blizini škola radi sigurnog dolaska i odlaska djece iz škole.

Također će u blizini škola vršiti nadzor nepropisnog parkiranja vozila i prekoračenja brzine kretanja vozila. Policijski službenici educirati će sve učenike prvih razreda, a predviđeno je da će u našoj županiji biti upisano oko 2311 učenika prvih razreda.


Izdvojeno

Reci što misliš!