Vijesti / Osijek

sufinanciranje 75% troškova

Počela nadopuna učeničkih kartica srednjoškolcima

Počela nadopuna učeničkih kartica srednjoškolcima
Ivica Benić/SiB.hr

Svi učenici do 12. rujna moraju imati uredno nadopunjenu Butru

Gradski prijevoz putnika obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza da je 2. rujna 2022. započela  nadopuna učeničkih kartica srednjoškolcima koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz.

Sukladno Odluci Vlade RH, pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju sljedeći korisnici:

  • učenici koji redovito pohađaju srednju školu
  • učenici koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od mjesta prebivališta odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometara

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iznimno, pravo na financiranje 100% troškova mjesnog i međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju i redoviti učenici srednjih škola koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje.

Cijene karata za korisnike javnog gradskog prijevoza u gradu Osijeku i prigradskim naseljima, koji ostvaruju pravo na sufinanciranje učeničkog prijevoza, s uključenim sufinanciranjem Općina i Osječko-baranjske županije:Kako bi mogli iskoristiti pravo na sufinancirani prijevoz, učenici moraju na GPP-ovo prodajno mjesto (Pothodnik, C. Hadrijana ili Gajev trg) donijeti ovjerenu Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza za ovu školsku godinu, koja vrijedi cijelu školsku godinu.

U slučaju da pripadaju posebnim kategorijama koje ostvaruju pravo na financiranje u visini 100% troškova javnog prijevoza, učenici obavezno donose „Potvrdu 100%“, odnosno „Potvrdu 75%“ ako pravo na sufinancirani prijevoz koriste za obavljanje praktične nastave. Ove Potvrde donose se u GPP svaki mjesec.

Svim učenicima srednjih škola u vremenu od 1. do zaključno 11. rujna 2022. godine odobren je prijevoz bez vozne karte u svim vozilima GPP-a.

12. rujna 2022. svi učenici moraju imati uredno nadopunjenu Butru za rujan 2022.


Izdvojeno

Reci što misliš!