Vijesti / Osijek

na more vlakom

Ovog ljeta izravni noćni vlak između Osijeka i Splita

Ovog ljeta izravni noćni vlak između Osijeka i Splita
Davor Javorovic/PIXSELL

Gotovo 13 sati putovanja nije malo, ali najavljeno je da će vlak u svom sastavu imati i vagone za spavanje

Ovog ljeta najveći slavonski i dalmatinski gradovi, nakon više do 30 godina, bit će povezani izravnom željezničkom linijom.

Tijekom srpnja i kolovoza između Osijeka i Splita vozit će izravni noćni vlak. Vlak će iz Osijeka kretati u 20 sati, a u Split stizati drugi dan ujutro u 08:42. Putovanje će tako trajati nešto manje od 13 sati. Vlak ide preko Našica, Virovitice, a z Zagrebu će mu se priključivati i vagoni iz Vinkovaca. U vlaku iz Vinkovaca postoji i mogućnost prijevoza bicikala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U povratku, također noćnim vlakom, iz Splita se kreće u 22 sata, a u Osijeku je nešto prije podneva, u 11.36.

Gotovo 13 sati putovanja nije malo, ali najavljeno je da će vlak u svom sastavu imati i vagone za spavanje pa će vožnja svakako biti ugodnija, a više neće biti ni presjedanja i čekanja u Zagrebu. U vlaku će bit i restoran. Karte za ovaj vlak možete kupiti već danas online na stranicama HŽ Putničkog prijevoza.

Redovna cijena jednosmjerne karte je 283,20 kuna, a akcijska 160 kuna. Korištenje vagona za spavanje se dodatno naplaćuje - 50 kuna u odjeljku za tri osobe, 80 s još jednom osobom i 150 ako želite biti sami. Korištenja vagona s ležajem doplaćuje se 35 kuna.

Usporedbe radi, ako idete autom preko Hrvatske autocestom trošak puta bit će minimalno 900 kuna, uz današnje cijene goriva koje bi do ljeta mogla biti i više. Put automobilom traje oko 7 sati bez dućih stajanja. Noćni autobus pak vozi 11 i pol sati, a cijena jednosmjerne karte je 265 kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!