Vijesti / Osijek

vremenske (ne)prilike

Snijeg i led u Osijeku: Stali tramvaji i Ferris wheel, službe reagirale promptno

Pogledajte video prilog RTL televizije o današnjim vremenskim (ne)prilikama u Osijeku

Prvi snijeg ove zime probudio je istok Hrvatske. No pahulje u Slavoniji nisu donijele samo idilu, najveći grad probudio se u problemima. Od zastoja u tramvajskom prometu, pad stabla na automobil do gradonačelnika koji Osječanima poručuje, primite se lopate, piše RTL.

Osijek se probudio pod snijegom, a na jedan automobil u središtu grada palo je stablo.

Zbog stanja u prometu rano jutros zimsku službu posjetio je i gradonačelnik.

„Kao što vidite ceste su prometne. Sve raspoložive jedinice Unikoma su na terenu, znači svih 14 strojeva plus 5-6 malih strojeva, 50 ljudi u ovom trenutku iz gradske firme Unikom je na terenu i čisti snijeg kako bi i ceste bile prometne, a i nogostupi bili prohodni“, poručio je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.

Prvi snijeg ove zime zabijelio Osijek Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Počelo je padati oko ponoći. Temperatura je bila oko nule pa se kiša pretvorila u snijeg. Gradska tvrtka izlazila je na teren svakih nekoliko sati. Posipali su 180 kilometara cesta i ulica, i u jednoj noći potrošili 100 tona soli. Zaledio se i gornji kontaktni vod tramvaja.

„Što se tiče tramvajskog prometa, autobusi su zamijenili tramvaje tako da i taj promet se odvija nesmetano i možemo reći da smo prvi snijeg dočekali spremni“, kazao je gradonačelnik Radić.

A hoće li Slavonci i idućih dana imati probleme sa snijegom?

„Nešto malo slabih oborina i to uglavnom rosulje ili slabe kiše će biti i sutra, ostaje podjednako hladno, s temperaturom koja će i ujutro i poslijepodne biti vrlo slična. Ali prema kraju godine će u cijeloj zemlji biti osjetno toplije, i to toliko toplo da će podsjećati na proljeće“, poručila je Damjana Ćurkov Majaroš, meteorologinja RTL-a.

Stablo se urušilo na automobil Fotogalerija

Iz Grada su pozvali sve da ne zaborave očistiti ispred svojih domova, a vozače koji nemaju zimsku opremu da se ne uključuju u promet.

Zbog snijega i leda danas nije radila ni nova osječka atrakcija - adventski kotač. A hoće li raditi sutra ovisit će o vremenskim prilikama.


Izdvojeno

Reci što misliš!