Vijesti / Osijek

orqa ima novi proizvod

Osječka tvrtka na tržište lansirala vlastiti kontroler za upravljanje dronovima u simulatoru

Osječka tvrtka na tržište lansirala vlastiti kontroler za upravljanje dronovima u simulatoru

Lansiranje FPV.Ctrl-a na tržište uslijedilo je nakon velikog uspjeha FPV.SkyDive-a, Orqinog free-to-play simulatora dronova dostupnog na platformi Steam

Hrvatska tvrtka, sa sjedištem u Osijeku, za tehnologiju bespilotnih letjelica, Orqa, pokrenula je Kickstarter kampanju namijenjenu pilotima početnicima koji letjeti uče na simulatoru.

Orqin FPV.Ctrl prvi je kontroler za simulatore čija se funkcionalnost lako može proširiti uz pomoć ImmersionRC-jevog Ghost radio modula za letenje pravih dronova, a dostupan je i po vrlo pristupačnoj cijeni. Spomenuta nadogradnja znatno olakšava tranziciju u stvarni svijet nakon što, naravno, piloti prvo izbruse svoje vještine u virtualnom okruženju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lansiranje FPV.Ctrl-a na tržište uslijedilo je nakon velikog uspjeha FPV.SkyDive-a, Orqinog free-to-play simulatora dronova dostupnog na platformi Steam.

Spomenuti je simulator od svog izlaska u svibnju 2021. godine postao jedan od najpopularnijih simulatora dronova na Steamu, ponajviše zbog svoje realistične fizike letenja.

Srdjan Kovačević, izvršni direktor Orqe, pobliže je objasnio ideju koja stoji iza samog proizvoda: “Ono što FPV.Ctrl donosi na tržište je najlakši i najjeftiniji ulazak u svijet FPV-a za ljude koji tek žele početi učiti letjeti dronovima. Sadrži sve što vam je potrebno da krenete. Nakon što kupite naš kontroler, jednostavno preuzmete naš FPV.SkyDive simulator i možete poletjeti.Ulazak u svijet FPV-ja dosada je bio poprilično izazovan. Ono što nam je zapravo bio cilj jest pomoći novim pilotima da zavole FPV uklanjanjem niza početnih prepreka, što bi cjelokupni hobi učinilo znatno pristupačnijim. Naravno, ovo je samo prvi korak na putu do postizanja našega cilja.’’

FPV.Ctrl kontroler dostupan je za prednarudžbe na Kickstarteru s početnom cijenom od 49€, a isporučivanje prvih jedinica očekuje se u prosincu 2021. 


Izdvojeno

Reci što misliš!