Vijesti / Osijek

useljenje u proljeće 2023.

Grad Osijek u Tenji gradi zgradu sa stanovima za socijalno ugrožene građane

Grad Osijek u Tenji gradi zgradu sa stanovima za socijalno ugrožene građane
Grad Osijek

Zgrada će sadržavati 68 stanova, od čega 15 manjih i 10 većih garsonijera, 15 jednosobnih stanova od približno 45 kvadrata, 15 dvosobnih stanova ne manjih od 55 četvornih metara te 13 trosobnih stanova ne manjih od 65 kvadrata

Socijalno ugrožene osobe i obitelji s područja grada Osijeka mogle bi do konca 2023. useliti u 68 novih gradskih stanova. Najavio je to danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić obilazeći radove na izgradnji nove stambene zgrade za zbrinjavanje socijalno ugroženih građana.

"U Osječkoj ulici u Tenji gradimo 68 stanova veličine od 25 do 67 četvornih metara, za naše potrebite sugrađane. Riječ je o investiciji Grada Osijeka vrijednoj 22,3 milijuna kuna koja je započela u veljači ove godine. Drago mi je vidjeti da radovi napreduju planiranom dinamikom, tako da bi zgrada trebala biti gotova u proljeće 2023. godine", rekao je gradonačelnik Radić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetio je kako Grad trenutačno raspolaže sa 664 stana, koja su popunjena, te da je u svibnju ove godine bio raspisan Natječaj za utvrđivanje nove liste za davanje gradskih stanova u najam.

"Podnesena su 184 zahtjeva, a nakon provedenog postupka utvrđivanja reda prvenstva i donošenja prijedloga Liste, utvrdit će se konačna Lista kandidata za razdoblje od dvije godine. Ta će lista stupiti na snagu 14. prosinca 2021.", dodao je Radić.

Ivan Ćurić, predstavnik izvođača radova – tvrtke Massa d.o.o., izjavio je kako je zgrada izvrsno koncipirana za buduće korisnike i mlade obitelji, dok je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljana Belajdžić pojasnila da je projektirana prema najsuvremenijim standardima u smislu energetske učinkovitosti te prilagođena osobama s invaliditetom i težom pokretljivošću.

Zgrada će sadržavati 68 stanova, od čega 15 manjih i 10 većih garsonijera, 15 jednosobnih stanova od približno 45 kvadrata, 15 dvosobnih stanova ne manjih od 55 četvornih metara te 13 trosobnih stanova ne manjih od 65 kvadrata, a za svaki stan izgradit će se i pripadajuće parkirališno mjesto.

Podsjetimo i kako je Grad Osijek posljednju zgradu za socijalno potrebite izgradio u Opatijskoj ulici, gdje se u svibnju ove godine u nove stanove uselilo 25 osječkih obitelji.


Izdvojeno

Reci što misliš!