Vijesti / Osijek

pogledajte video

Incident u Osijeku: Evo kako su specijalci nadmudrili i uhitili pomahnitalog 41-godišnjaka

Tijekom intervencije nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen

Osječko policija privela je u četvrtak predvečer 41-godišnjaka koji je u Krapinskom naselju oštetio osobni automobil (susjedov BMW), potom se zatvorio u svoj stan i spriječavao policiju da uđe, a kad je svladan odveden je u pratnji djelatnika Hitne pomoći.

Nakon pregovora s osumnjičenikom koji se u međuvremenu iz stana spustio na nadstrešnicu iznad ulaznih vrata, policijski službenici uspjeli su ući u objekt i savladati ga. Potom je odveden u pratnji djelatnika Hitne medicinske pomoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je oko 15,30 sati dobila dojavu da u Krapinskom naselju netko razbija vozila, nakon čega su policajci došli na mjesto događaja, gdje su pokušali uspostaviti kontakt s osumnjičenikom, koji ih je u tome spriječavao. Potom je pozvan tim specijalne policije s pregovaračem, rekao je novinarima nakon policijske intervencije zamjenik načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Darijo Premec.

Osumnjičenik je savladan nešto poslije 18 sati, a sada slijedi očevid, kriminalističko istraživanje te utvrđivanje štete, jer je osumnjičenik tijekom intervencije neke stvari bacao kroz prozor, navode u policiji.

Iz Policijske uprave su opovrgnuli napise nekih medija o navodnoj talačkoj krizi, jer je, po dosadašnjim spoznajama, osumnjičenik bio sam u stanu, te su izvijestili kako tijekom intervencije nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen.

Talačka kriza u Krapinskom naselju Fotogalerija

"Policija je blokirala ulaz u Krapinsko naselje.  Na mjesto događaja, osim temeljne, pozvana je i specijalna policija u punoj spremi. U jednom trenutku je preko klima uređaja kroz prozor 41-godišnjak izašao na nadstrešnicu iznad ulaznih vrata zgrade. Policajci su mu prislonili i ljestve i prvo se opirao i glasno vikao, no nakon kratkog vremena smirio se i razgovarao s policajcima. U jednom trenutku tražio je od policajaca cigaretu te su mu je dali. Nakon toga naslonio se i pričao s njima i nije primijetio policajca koji je uspio doći mu s leđa, otvoriti prozor i uhvatiti ga. Iako se 41-godišnjak opirao i vikao, policajci koji su bili na tlu odmah su se popeli ljestvama na nadstrešnicu na kojoj je stajao i pomogli kolegi da ga svladaju. Odmah nakon toga spustii su ga u prizemlje i u pratnji policijskih specijalaca stavili su ga u kola Hitne pomoći. Cijelo to vrijeme je vikao "Pustite me!", piše Glas Slavonije.


Izdvojeno

Reci što misliš!