Vijesti / Osijek

promjene u načinu poslovanja

ZOO vrt doveden u pristojnije stanje, a Unikom kreće u novu organizaciju čišćenja javnih površina

ZOO vrt doveden u pristojnije stanje, a Unikom kreće u novu organizaciju čišćenja javnih površina

ZOO je pretvoren u atraktivan park u kojem je doista užitak boraviti

Prema najavi Unikomovog novog  direktora, Marija Turalije, stanje zelenih površina u gradu, a tako i u ZOO vrtu Osijek, nije dobro i hitno ih je potrebno dovesti u red.

Zato su u ranim jutarnjim satima ekipe Radne jedinice „Zelenilo” s dvije matre, dva trimera i dvije pile stigle u pomoć svojim kolegama u zoološkom vrtu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zelene površine unutar nastambi kod žirafa, poni konja, bizona, dvogrbih deva, afričkih papiga, ali i pokraj samih staza za posjetitelje u kratkom su vremenu dobile posve novu vizuru.

ZOO je pretvoren u atraktivan park u kojem je doista užitak boraviti, a preko uredno podrezanih stand-off barijera (živica ispred nastambi) konačno se pruža nesmetan pogled prema divljim životinjama.

"Neka ovo bude vikend-pozivnica svima koji vole ZOO vrt, a osim uživanja u ugodnoj šetnji, zasigurno će se opet uvjeriti u umješnost naših djelatnika", poručuju iz Unikoma.

Nova organizacija čišćenja javnih površina

U cilju prezentiranja javnosti nove organizacije čišćenja javnih, pješačkih i zelenih površina, kao i održavanje cvjetnih gredica te dječjih igrališta u Osijeku, Unikom će u ponedjeljak na Vijencu Ivana Meštrovića, pokraj Gradske četvrti, održati zajedničku akciju Unikomovih Radnih jedinica „Zelenilo” i „Čistoća”.

Riječ je o akciji generalnog čišćenja toga dijela grada s velikim brojem radnih strojeva. Naime, Higijena će sudjelovati s velikom čistilicom od 5 m3, malom autočistilicom od 2 m3, čistilicom peračicom Aquazura, električnom čistilicom, jednim kamiončićem IVECO i dvije puhalice. „Zelenilo” će koristiti četiri amazone, dvije matre, pet trimera, jednu puhalicu i četiri vrtlarice. 


Izdvojeno

Reci što misliš!