Vijesti / Osijek

moguća i nova zapošljavanja

U osječkoj mljekari nastavlja raditi 50 posto zaposlenika

U osječkoj mljekari nastavlja raditi 50 posto zaposlenika
Dubravka Petric/PIXSELL

Fortenova grupa, odnosno bivši Agrokor, od danas je i formalni vlasnik osječke mljekare

Najava kako će Meggle napustiti proizvodnju u Slavoniji izazvala je brojne turbulencije na mljekarskom tržištu u Hrvatskoj, a posebice među radnicima mljekare te dobavljačima.

Ipak, proizvodnja u pogonima na Zelenom polju neće biti obustavljena, a otkup mlijeka nastavlja se i s prvim danom nove godine. Naime, od danas je novi vlasnik mljekare Fortenova grupa, a samo formalno upravljanje bit će pod tvrtkom Belje plus koje već od ranije ima mljekarski pogon u Belom Manastiru pa je ovo svojevrsno proširenje njihove proizvodnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U početku, proizvoditi će dio proizvoda koje su i do sad proizvodili za potrebe Fortenove, a od proljeća su najavljeni i novi proizvodi.

Odmah po objavi vijesti o odlasku Megglea, glavni problem je bio što s radnicima mljekare, njih 160, a svi oni koji su proglašeni viškom, dobili su otpremnine u dogovoru s sindikatima. Dio njih ostao je sustavu Megglea na poslovima distribucije te nekim administrativnim poslovima, a onaj dio koji je prihvatio ponuđene uvjete, prelazi u sustav Belja.

Tako će Belje preuzeti 88 radnika što je nešto više od 50 posto ukupnog broja iz sustava mljekare, a prema informacijama iz Fortenove, moguća su i nova zapošljavanja ukoliko se ukaže potreba.

"Sa daljnjim razvojem poslovanja i proširenjem portfelja proizvoda dodane vrijednosti moguća su i daljnja zapošljavanja", kažu u Fortenovi.

Spašena je tako prerada mlijeka u Slavoniji što će sigurno dati i određenu sigurnost proizvođačima kojih je više od 280.


Izdvojeno

Reci što misliš!