Vijesti / Osijek

PROJEKT VRIJEDI VIŠE OD 70 MILIJUNA KUNA

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti
OBŽ

Regionalni centar kompetentnosti će dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 71.458.878,12 kuna 26. lipnja 2020. godine u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku potpisali su ministar turizma Gari Cappelli i ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Blaško Menalo, prenosi OBŽ.

Riječ je o realizaciji projekta u komu je Ugostiteljsko-turistička škola imenovana za regionalni centar kompetentnosti u sektoru ugostiteljstva i turizma, jedan od šest takvih u Hrvatskoj. To je ujedno jedan od 25 projekata regionalnih centara kompetentnosti u Hrvatskoj među kojima su dva s područja naše županije (drugi je Elektrotehnička i prometna škola Osijek u sektoru elektrotehnike i računarstva). Projekt se 85 posto financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna, pa dodijeljena sredstva pokrivaju 100 posto prihvatljivih troškova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovim projektom želimo omogućiti da učenici koji završe ove škole i ostanu ovdje, a kada govorimo o turizmu i ugostiteljstvu mislim da će za njih uskoro ovdje biti jako puno posla, što nam je i cilj." - rekao je župan Ivan Anušić.

Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Osijeku provodit će projekt „VirtuOS - uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva“. Glavne aktivnosti bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca. Aktivnosti projekta provodit će se u partnerstvu s osnivačem Osječko-baranjskom županijom, Udrugom djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono te s poslodavcima HUP-Zagreb d.d., Sunčane toplice d.o.o. i Palisada d.o.o. Kroz projekt je osigurana suradnja s četiri srednje strukovne škole s područja Slavonije i Baranje koje pružaju obrazovanje iz turističkog i ugostiteljskog smjera, kao i Ekonomskim fakultetom u Osijeku i Filozofskim fakultetom Osijek.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!