Vijesti / Osijek

završena jedna era

Sedmi dan bez zaraženih, poznata i prosječna dob oboljelih u našoj županiji

Sedmi dan bez zaraženih, poznata i prosječna dob oboljelih u našoj županiji
Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Održana je 74. sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ

U posljednja 24 sata testirano je 162 uzoraka, od čega dio otpada i na one koji idu na operativne zahvate u KBC i nema pozitivnih uzoraka. Broj izliječenih je 105, a broj preminulih i dalje 8.

Svega tri pacijenta i dalje su hospitalizirana u KBC, a 16 ih se oporavlja kod kuće. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dva nova kontakta nalaze se u samoizolaciji i radi se o putnicima s leta iz Frankfurta.

Načelnik stožera Goran Ivanović zahvalio je svima na proteklom periodu i rekao kako je ovo kraj jedne etape rada stožera.

Rezime stanja napravio je i župan Ivan Anušić.

"Održano je 57. sjednica na temu COVID-a s kojim smo iznijeli podatke. Stožer je napravio 26. inicijativa prema Nacionalnom stožeru od čega je veći dio i prihvaćen", rekao je Anušić i istaknuo neke od njih poput otvorenja tržnica, kretanje bez propusnica unutar županije, otvorenje trgovina i slično.

Ukupno je testirano 4945 uzoraka, a ukupno 67 osoba bilo je hospitalizirano, 2271 osoba nalazila se u samoizolaciji i više od 2000 provjera mjere samoizolacije, a 115 osoba kršilo je mjeru samoizolacije.

Prosječna dob oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji je 48 godina, 44 posto oboljelih su žene, a 56 posto muškarci.

"Sve službe radile su vrhunski i profesionalno svoj posao i situaciju smo stavili pod kontrolu od prvog dana do danas i tako će biti i ubuduće", rekao je Anušić.

Župan je naglasio kako pandemija još nije gotova i kako i dalje trebamo biti oprezni i pridržavati se svih mjera kako bi stanje ostalo ovakvo kakvo je danas.


Izdvojeno

Reci što misliš!